5G-puhelin Nokia-logolla ja Qualcommin piireillä

Nokian kännykkämerkkiä operoiva HMD Global julkisti odotetusti ensimmäisen 5G-puhelimensa, joka tosin tulee myyntiin vasta kesällä. Uudessa Nokia 8.3 -puhelimessa tiivistetään Qualcommin 5G RF front-end -ratkaisun avulla yli 40 RF-komponenttia yhteen moduuliin.

Qualcommin 765 5G -piiriin perustuvan 5G-malllin lisäksi tarjolle tuotiin kolme muutakin mallia ja HMD Connect-nimeä kantava maailmanlaajuinen dataroaming-palvelun. Nokian uusi 5G-älypuhelin tukee myös verkon muutoksia standalone ja non-standalone 5G -tekniikoiden avulla.

’’Qualcomm 5G on ratkaisu, joka mahdollistaa yli 40 eri RF-komponentin tiivistämisen yhteen moduuliin. Se myös tarjoaa suurimman määrän 5G New Radio -taajuuksia 600 hertsistä jopa 3,8 gigahertsiin”, kertoo Juho Sarvikas, HMD Globalin tuotejohtaja.

Kyseessä on yksi ensimmäisistä kaupallisista julkistuksista, jotka perustuvat Qualcomm Snapdragon 765G -piirimoduuliin.  Sen lisäksi Qualcommilla on tarjolla myös tehokkaampi 865 5G-alusta.

5G-puhelimen lisäksi Nokia julkisti kolme muutakin puhelinta, joista kuvan (vas.) 5.3- ja 1,3-älypuhelimen lisäksi yksi kiintoisin on Nokian retro-sarjan 5310.

Nokian nykyaikaistetun 5310 mallin tausta on vuosikymmenien takaisessa 3310 Xpress Musicin -mallissa. Siinä on MP3-soitin, FM-radio ja vahvat kaiuttimet tuovat musiikin mukanaan kaikkialle. Nokia 5310 on saatavilla maaliskuussa. Värivaihtoehtoina valkopunainen ja mustapunainen.

Puhelimien lisäksi HMD Global esitteli maailmanlaajuisen data roaming  -palvelun, jossa Käyttäjä maksaa matkoilla ollessaan vain käyttämästään datasta. Uusi palvelu toimii tällä hetkellä yli 120 maassa maailmanlaajuisesti. Yhteistyötä HMD tekee Greenwaven ja paikallisten operaattoreiden kanssa.