Perinteinen radio ja televisio vie viestin varmemmin perille

Monet ovat siirtyneet kuuntelemaan ja katselemaan yleisradio-ohjelmia langattomien tai kiinteiden nettiyhteyksien kautta. Kriisitilanteissa perinteiset FM- ja digitelevisiolähetykset voivat alueen operaattori Digitan mukaan viedä viestit perille nettitekniikoita varmemmin.

Koronaviruksen leviäminen on vaikuttanut laajasti viime viikolla suomalaisten arkeen, ja poikkeuksellinen tilanne on nostanut tv- ja radioverkot entistä merkittävämpään rooliin koko kansan tiedonvälityksen turvaamisessa. Koko Suomen kattava radio- ja tv-verkko varmistaa Digitan mukaan, että kaikki suomalaiset iästä ja asuinpaikasta riippumatta saavat ajankohtaista tietoa myös poikkeustilanteissa.

Digita ja Yle sopivat viime vuonna HD-jakelun käynnistymisestä kuluvan vuoden aikana Digitan antenni-tv-verkossa.  Lisää oman alueesi aikatauluista (LINKKI).

Perinteisten Tv- ja radioverkkojen palvelutaso ei ole riippuvainen käyttäjämäärien kasvusta, joten niiden toimivuus on myös poikkeustilanteessa turvattu. Myös teräväpiirtoisia tv-kanavia voi katsella normaalisti. Suorien lähetysten broadcasting-verkoilla voidaan varmistaa lähetysten laatu ja tavoittavuus.

”Broadcasting-lähetyksillä turvaamme suomalaisten tiedonsaannin kaikissa tilanteissa, mutta myös tilanteessa, missä internet voi olla muuten ylikuormittunut. Se tavoittaa kaikki suomalaiset, kuormittaa tietoliikenneverkkoja vähiten ja lähetyksissä ei ole viivettä internetin tapaan”, kertoo Digitan Broadcasting-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Mattila.

Tällä hetkellä Digitan antenni-tv-asemien lähetykset tavoittavat 99,96 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Antenni-tv:tä ohjelmien vastaanottoon käyttää edelleen noin 50 prosenttia suomalaisista. Lisäksi se kattaa suurimman osan suomalaisten noin 600 000 kesäasunnosta. Digitan tv-verkon käyttöaste on 99,99 prosenttia ajasta.