Ohjelmointipaketti ja pilvipalvelu anturikehitykseen

Saksalainen anturivalmistaja Sick tarjoaa anturikehitykseen ohjelmistokehityspakettia, jonka avulla ohjelmoijat voivat kirjoittaa sovelluksia itse. Tämä IDE (Integrated Developers Environment) on nimeltään Sick AppStudio ja sen avulla voidaan tuottaa omia ohjaussovelluksia.

Sickin tarjoaman ekosysteemin tärkein peruskomponentti AppSpace muodostaa valmistajan anturien yhtenäisen hallintajärjestelmän. Se tekee perustehtävät ja huolehtii niiden hallinnasta.

Sickin AppSpace sisältää ohjelmistotyökalut AppStudio ja AppManager sekä AppEngine. AppStudio on tarkoitettu SensorApp-sovellusten kehittämiseen ohjelmoitaville Sick-laitteille.

AppManager tukee SensorApp-sovellusten helppoa asennusta ja hallintaa sekä AppEngine yhdistää laitteet Eco-järjestelmään ja tekee niistä ohjelmoitavia.

Koko AppSpace perustuu ammattimaiseen Lua pro ohjelmointikieleen. Siinä on myös graafinen editori FPGA-piiriä varten ja työkalu, jolla voi luoda helposti käyttöliittymiä HTML5-webrajapintoihin.

AppSpacen sovelluksia voidaan levittää muistikortin avulla, minkä lisäksi ne ovat saatavissa yrityksen pilvipohjaisesta AppPoolista, joka  on Applen App Storen ja Google Playn kaltainen verkossa toimiva palvelualusta.

Tarjolla olevien AppSpace-sovellusten loppukäyttäjiltä ei vaadita varsinaista IT-asiantuntemusta. He asenatavat vain ilmaisen Sick AppManager -ohjelmiston tietokoneeseensa, jonka jälkeen voivat etsiä verkosta haluamansa Sickin anturit ja AppPoolista niihin sopivat sovellukset.

Lisää: Sick (LINKKI) ja AppStudio-sivusto (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI, pdf)

Kuvituskuva: Sickin AppSpace-pohjainen konenäköratkaisu (LINKKI)