Uudenkaupungin autotehdas taas käyntiin – akkutuotanto alkoi jo aiemmin

Valmet Automotive on käynnistänyt uudelleen autonvalmistuksen autotehtaalla Uudessakaupungissa. Tuotanto keskeytettiin runsas kuukausi sitten kun osien toimitukset hiipuivat. Salon uusi akkutehdas käynnistyi jo  aiemmin.

Viime viikkojen aikana autoteollisuuden alihankintaketjut ovat jälleen alkaneet toimittaa komponentteja, ja Valmet Automotive on voinut varmistaa osien saatavuuden kaikille tehtailleen. Autotehdas ja ja Salon akkutehdas toimivat vielä yhdellä vuorolla.

Suunnitelmien mukaisesti tavoitteena on kuitenkin nostaa työvuoroja sekä tuotantomääriä nopealla aikataululla. Tosin muun muassa kesälomien johdosta molempien tehtaiden on tarkoitus toimia täydellä kapasiteetilla heinä-elokuusta alkaen.

Tuotannon käynnistyksessä erityistä huomiota saavat toimenpiteet ja ohjeistukset, joilla luodaan henkilöstölle turvallinen työympäristö.

Tärkeimpiä uusia toimenpiteitä ovat ratkaisut, joilla varmistetaan turvavälit, kasvosuojaimen käyttöpakko, siivouksen lisääminen, pakollinen koronaan liittyvä koulutus sekä mahdollisuus suorittaa työntekijöille koronatestejä.

Jo aiemmin auto- ja akkutehtaalla on ollut voimassa vierailukielto, työmatkustamista on rajoitettu, käsidesiä on ollut laajasti saatavilla ja etätyömahdollisuuksia on parannettu. Myös tapaamiset on Valmet Automotiven mukaan järjestetty verkossa tai puhelimitse, ja henkilöstölle on jaettu tietoa koronasta ja yrityksen toimintatavoista vallitsevassa tilanteessa.

Kuvituskuva: Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas (LINKKI, aiemmat uutiset)