Japanilaisjätti sijoitti suomalaiseen elektroniikkayritykseen

Teknologiajätti Mitsubishi Electric Corporation on tehnyt strategisen sijoituksen espoolaiseen EKE-Elektroniikka Oy:n. Japanilaisyritys on ostanut 34 prosenttia junien ja muita raideliikenteen elektroniikkaa kehittävästä suomalaisyrityksestä.

Sijoituksen lisäksi Mitsubishi Electric ja EKE-Elektroniikka tekevät laaja-alaisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä myötä EKE-Elektroniikka pääsee nopeasti kasvaville Aasian ja Yhdysvaltain markkinoille.

“Olemme innoissamme saadessamme Mitsubishi Electricin EKE-Elektroniikan osakkaaksi ja kumppaniksi”, sanoi EKE-Elektroniikka Oy:n toimitusjohtaja Marko Mäkinen.

Yhteistyön kautta EKE saa lisäresursseja myös älykkäiden junatietojärjestelmiensä (Train Control and Management System; TCMS) ja etävalvontajärjestelmiensä (Remote Control Monitoring System; RCMS) kehittämiseen. Myös tuotetarjoama laajenee.

Yhteistyö avaa mahdollisuuden EKE-Elektroniikan junatietojärjestelmien ja Mitsubishi Electricin propulsiojärjestelmien integroimiselle. Mitsubishi Electric hyötyy EKE-Elektroniikan nopeista ja ketteristä tuotekehitys- ja projektinjohtometodeista.

Jo viime vuonna EKE-Elektroniikka investoi ennakoivaan etävalvontaan ostamalla englantilaisen Humaware Ltd:n. ’’Nyt vahvistamme asemaamme junatieto- ja etävalvontajärjestelmien markkinoilla Mitsubishi Electricin vähemmistösijoituksen ja yhteistyösopimuksen myötä”, kommentoi EKE-Elektroniikka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Riitta Ekengren.

Kuvituskuva: Eke-Elektroniikka