Käyttöliittymä tärkeintä – muotoilupalkinto Suomeen

Suomalainen hammashoitolaitteiden Planmeca on voittanut Romexis 6.0-ohjelmistollaan International Design Academyn järjestämän muotoilukilpailun käyttöliittymä- ja vuorovaikutussuunnittelun kategoriassa. A’ Design Competition on maailman suurin tuotemuotoilun ja muotoilukonseptien kilpailu.

Voittaneen Planmecan Romexis-ohjelmistoalustan vahvuus on uuden 6.0-version tarjoama mahdollisuus kaikentyyppisten kuvien (mukaan lukien röntgenkuvat, 3D-kuvat, valokuvat, ja videot) ottamiseen, katseluun sekä käsittelyyn samassa ohjelmistossa.

Ohjelmiston uusimmassa versiossa kuvaideologia on viety vielä pidemmälle, sillä käyttöliittymä antaa käyttäjälleen täyden vastuun. Ulkoasua voi mukauttaa mieleisekseen, ja laaja työkaluvalikoima mahdollistaa tehokkaat ja selkeät työnkulut.

Romexis 6 -ohjelmistoversion käyttöliittymäuudistuksen tavoitteena oli tehdä teknisesti monitahoisesta tuotteesta intuitiivisempi ja erikoishammaslääkäreiden työnkulkuihin sekä yksilöllisiin mieltymyksiin entistä paremmin mukautuva. Näin hammasalan ammattilaiset voivat keskittyä täysin työhönsä.

“Yksi Romexis 6 -ohjelmiston tärkeimmistä innovaatioista on sen kyky palvella niin uusia kuin edistyneitä käyttäjiä. Kokeneet käyttäjät voivat mukauttaa työnkulkuja tarpeidensa mukaan, kun taas vähemmän kokeneet käyttäjät hyötyvät ohjelmiston uudesta Workflow Wizard -ominaisuudesta, joka ohjaa työnkulkujen suorittamista lyhyiden videoiden ja aputekstien avulla,” kertoo Antti Eloheimo, Planmeca Oy:n johtava käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnittelija.

TAUSTAA Kansainvälinen A’ Design Competitionissa palkitaan parhaat konseptivaiheessa olevat sekä valmiit tuotteet ja palvelut. Muotoilukilpailun tuomaristo koostuu arvostetuista suunnittelijoista, johtavista akateemikoista, menestyneistä yrittäjistä sekä vaikutusvaltaisista kansainvälisen lehdistön jäsenistä.

Arviointikriteereihin lukeutuvat käyttömukavuus, interaktiivisuus ja interaktiivinen sisältö, käytön oppimisen helppous sekä käyttöliittymän toiminnallisuuteen ja tunneperäisyyteen liittyvät seikat.

Lisäksi kilpailutöitä arvioidaan niiden innovatiivisuuden, esteettisten seikkojen, valittujen toteutustapojen sekä hyödyllisyyden näkökulmasta. Eniten painoarvoa saa laitteen ja ihmisen välinen vuorovaikutus.

Kuva: Planmeca