HMD Global sai rahoitusta teknologiakumppaneiltaan

Nokia-merkillä kännyköitä tuottava HMD Global on saanut 230 miljoonan dollarin eli  noin 195 miljoonan euron rahoituksen toiminnan laajentamiseen teknologiakumppaneiltaan. Niitä ovat  muun muassa Nokia Technologies, Google ja Qualcomm.

Uuden rahoitusinvestoinnin HMD Global kertoo vauhdittavan strategisen vision toteutumista neljällä avainalueella. Yhtiö kertoo nopeuttavansa 5G-älypuhelimien tuontia. Erityisenä painopistealueena ovat yrityksen vahvat kumppanuudet amerikkalaisoperaattoreiden kanssa.

Lisäksi yritys aikoo kasvattaa toimintaansa myös tärkeimmillä kasvumarkkinoilla, josta esimerkkejä ovat yhtiön viimeaikaiset toiminnan laajennukset Brasiliassa, Afrikassa ja Intiassa. Rahoitus auttaa yhtiön mukaan vahvistamaan sen asemaa laitteiden lisäksi myös kokonaisvaltaisten mobiilipalvelujen tarjoajana.

HMD Global on esitellyt jo kansainvälisen datavierailupalvelun ja panostanut Tampereella ohjelmisto- ja tietoturvakehitykseen ostamansa Valona Labsin.

Kuvituskuva: Nokia 8 5G