Sopimusvalmistajalle yhtenäinen tuotannonohjausjärjestelmä

Suomessakin elektroniikkaa valmistava Enics ottaa käyttöön pilvipalveluna yhtenäisen IFS:n toiminnanohjausjärjestelmän kaikissa seitsemässä toimintamaassa. Yrityksellä on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Virossa, Slovakiassa, Sveitsissä, Kiinassa ja Malesiassa.

Suomalaistaustainen, mutta nykyisin pääkonttoriaan Sveitsissä pitävä Enics on johtavien laitevalmistajien valitsema kumppani ammattikäyttöön suunnatun elektroniikan sopimusvalmistukseen erityisesti energian tuotannon ja siirron, teollisuusautomaation, kuljetusteollisuuden, rakennusautomaation ja instrumentoinnin toimialoilla.

Kuva: Enics Lohja.

Uusi IFS:n toiminnanohjausjärjestelmä (ERP) tarjoaa yritykselle aiempaa paremman tuen valmistuksen suunnitteluun, aikatauluttamiseen ja toteutukseen sekä laajennetut toiminnallisuudet asiakasyhteistyöhön ja prototyypistä tuotteeksi -prosessiin (NPI).

IFS valittiin kilpailevien toimittajien joukosta, koska yrityksellä vankkaa kokemusta jo aiemmin elektroniikkavalmistuksen parista. IFS:n ratkaisu korvaa aiemman liiketoimintaohjelmiston, joka koostuu kahdeksasta erillisestä asennuksesta.

”IFS:n toimiala- ja tuoteasiantuntijoiden tiimi pystyi osoittamaan ylivertaisen liiketoiminta-arvon syntymisen avainalueille, kuten valmistavaan teollisuuteen, toimitusketjuun, talouteen ja laadun hallintaan,” sanoo Enicsin toimitusjohtaja Elke Eckstein.

Sopimusvalmistaja Enics perustettiin vuonna 2004, kun suomalaisen Elcoteqin teollisuusyksikön johto osti yrityksen. Enicsiin on liitetty  myöhemmmin muitakin eri yhtiöiden elektroniikan tuotanto- ja suunnittelutoimintoja. Suomessa toimintaa on Vantaan ja Lohjan lisäksi Raahessa.

Kuvituskuva: Enicsin pintaliitospohjainen tuotantolinja.