5G-kantoaallot yhteen Kiinassa

Qualcomm ja Ericsson saavuttivat Kiinassa merkkipaalun 5G-kantoaaltojen yhdistämisessä. Kyseessä on 5G-määritysten keskeinen ominaisuus, joka nostaa suorituskykyä, kapasiteettia ja peittoa nopeasti kasvavissa 5G-verkoissa.

Qualcommin Snapdragon X60 5G-modeemi ja kännykän RF-osuus.

Qualcomm ja Ericsson ovat ilmoittaneet saaneensa päätökseen yhteentoimivuustestauksen, joka antaa teleoperaattoreille ja laitevalmistajille mahdollisuuden 5G-kantoaaltojen yhdistämiseen.  Testi toteutettiin Ericssonin Pekingin laboratoriossa. Kyse oli maailman ensimmäisen 5G-standalone (SA) kantoaaltojen yhdistämistestaus FDD/TDD1- ja TDD/TDD-taajuuksilla.

5G-kantoaaltojen yhdistäminen sallii operaattoreille pian usean alle kuuden gigahertsin taajuuskanavan samanaikaisen käytön tiedonsiirrossa tukiasemien ja 5G-mobiililaitteiden välillä. Tämä keskeinen 5G-ominaisuus tulee laajasti käyttöön operaattoreiden keskuudessa ympäri maailmaa vuonna 2021.

5G-kantoaaltojen yhdistäminen tarjoaa paremman verkkokapasiteetin, paremmat 5G-nopeudet ja luotettavuuden erityisesti haastavissa langattomissa olosuhteissa. Näin voidaan taata kuluttajille sujuvammat suoratoistopalvelut ja nopeammat latausajat.

Lisää: Qualcommin tiedote (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock