Valmet Automotive suuntaa tiukemmin sähköajoneuvoihin

Uudessakaupungissa autoja kokoava Valmet Automotive keskittää toimintaansa yhä selkeämmin ajoneuvojen sähköistymiseen. Siitä syytä yritys myy Saksassa sijaitsevan autoteollisuuden yleisiin suunnittelupalveluihin keskittyneen liiketoimintalinjansa Mutares SE & Co. KGaA:lle.

Suunnittelupalveluiden liiketoiminnan myynti mahdollistaa investointien ja resurssien tehokkaamman kohdentamisen sähköisten ajoneuvojen kasvualueille. Yrityksen vahvimmat näkymät ovat akkujärjestelmissä, aktiivisissa kinemaattisissa järjestelmissä sekä ajoneuvojen sopimusvalmistuksessa.

Liiketoimintalinjan myynnin myötä Valmet Automotive keskittyy yhä vahvemmin palvelemaan asiakkaitaan sähköisen liikenteen ratkaisujen sopimusvalmistajana ja järjestelmätoimittajana. Kauppa tosin vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja kaupan arvioidaan tulevan voimaan marraskuussa.

Suunnittelupalveluiden liiketoimintalinja pitää sisällään ajoneuvoihin ja niiden eri järjestelmiin sekä osakokonaisuuksiin liittyvän tuotekehityksen, simulointi- ja testauspalvelut sekä prototyyppi- ja piensarjavalmistuksen.

Järjestely vaikuttaa noin 600 työntekijään Bad Friedrichshallin, Helmstad-Bargenin, Ingolstadtin, Münchenin ja Wolfsburgin toimipaikoissa Saksassa sekä Antasin toimipaikassa Espanjassa.

Liiketoimintalinjalla on ollut merkittävä rooli yrityksen akkuliiketoiminnan kasvulle, sillä se on tukenut akkuteknologian ja akkujen testauspalvelujen kehitystyötä, jotka ovat siirtyneet osaksi akkujärjestelmät -liiketoimintalinjan palveluntarjontaa.

TAUSTAA: Suomalainen autotehdas Valmet Automotive on perustettu vuonna 1968 ja se on valmistanut Uudenkaupungin autotehtaalta jo yli 1,5 miljoonaa autoa. Yritys lisäksi kehittää ja toimittaa sekä akkumoduuleja että akkujärjestelmiä Salon akkutehtaalta. Konsernin suurimpia osakkeenomistajat ovat suomalaiset sijoitusyhtiöt Tesi sekä Pontos Group sekä kiinalainen sähköautoakkujen ja akkukennojen valmistava CATL, joka omistaa yhtiöstä 23,08 prosenttia.

Lisää: Aiemmat Valmet Automotivea käsitelleet uutisartikkeli Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Valmet Automotive