Ericsson kasvattaa suomalaisosaajalla partnerijoukkojaan

Ohjelmistoteknologiayritys Ericsson laajentaa suomalaisella ohjelmistoyhtiö Unikiella teollisuuden 4.0 -partnerijoukkojaan. Unikie on aloittanut Ericssonin kanssa yhteistyön autonomisten ratkaisujen luomiseksi. Ensimmäisenä projektina on automaatinen pysäköintiratkaisu.

Jussi Mäntynen, Unikie USA

Automaattisen pysäköintiratkaisun kehittämisessä keskeistä roolia näyttelee julkinen tai yksityinen 5G-verkko, jossa mahdollisestaan uudenlaisten tekoälyratkaisujen kehittämisen.

Tampelainen Unikie on mukana Ericssonin Teollisuus 4.0 -kumppanuusohjelmassa, jonka muita jäseniä ovat isojen ABB:n tyylisten yritysten lisäksi kymmeniä laite- ja ohjelmistoimittajia (LINKKI).

“Ericsson tarjoaa meille konkreettisia työkaluja, joiden avulla pystymme kehittämään ratkaisumme luotettavuuden ja suorituskyvyn sille tasolle, jota premium-autovalmistajat vaativat”, sanoo suomalaisen Unikien USA:n toiminnoista vastaava Jussi Mäntynen.

Vuonna 2015 perustettu Unikie on device-edge-cloud -pohjaisiin ohjelmistoihin keskittyvä teknologiayritys, jonka tuotealueita ovat autoteollisuus, älykkäät koneet, teollisuus 4.0 ja tietoliikenne.

Tampeelaisen Unikien keihäänkärkenä on skaalautuva autonomisen ajamisen AI Vision -ratkaisu. Yritys toimii Suomen ja Yhdysvaltojen lisäksi Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa. Asiakkaita ovat muun muassa Sandvik, Nokia ja Valmet.

Kuvituskuva: Unikien autonomisen ajamisen ratkaisu.