Alihankinta palaa syyskuussa messuhalleihin hybriditapahtumana

Valoisammat näkymät koronapandemian kehityksestä luovat suomalaisille messujärjestäjille uskoa perinteisten messu- ja tapahtuma-alan palautumiseen kesän jälkeen. Esimerkiksi Tampereen Messut vahvisti tänään, että heidän kausi alkaa syyskuun alussa kuluttajamessuilla ja jatkuu 21.-23. syyskuuta Alihankinta-messuilla. Tulossa on hybriditapahtuma, jossa fyysisen tapahtuman lisäksi osa seminaariannista lähetetään virtuaalisesti verkossa.

Vuosi sitten Alihankinta-tapahtuma jouduttiin siirtämään ensin vuoden lopulla ja lopulta korona-kehityksen takia muuttamaan pelkäksi verkkotapahtumaksi. Pilottikokeilu oli järjestäjien mukaan sisällöllisesti onnistunut, mutta silti se ei pystynyt korvaamaan fyysisten messujen face-to-face -kohtaamisia. Varsinkin kun Alihankinta-tapahtuman idea piilee järjestäjän mukaan juuri kasvokkaisissa kohtaamisissa.

Nyt pandemiatilanteen parantuminen ja rokotusten eteneminen ovat luonut Tampereen messuille uskoa siihen, että viimeistään kesän jälkeen on mahdollisuus järjestää jo suuria tapahtumia onnistuneesti.

’’Olemme tehneet päätöksen syksyn tapahtumien osalta ja messukausi Tampereella käynnistetään suunnitelmien mukaan syyskuun alussa’’, toteaa toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut -konsernista.

Tuleva Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 toteutetaan 21.-23. syyskuuta uudenlaisena hybriditapahtumana eli fyysisen ja virtuaalisen tapahtuman yhdistelmänä.  ’’Siinä messujen teemaa ja ohjelmaa nostetaan osittain myös verkkoon, mutta  verkostoituminen ja kontaktien hankkiminen keskitetään messuhalleihin’’, kertoo messujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Tanja Järvensivu.

Hybridimalli mahdollistaa Järvensivun mukaan osallistumisen tapahtumaan myös kansainvälisesti, mikäli matkustusrajoitukset syksyllä jatkuvat. Syyskuun Alihankinta-tapahtumaan on tulossa järjestäjien mukaan jo noin tuhat näytteilleasettajaa. Teemana säilyy edelleen viime vuoden datasta bisnestä-teema, josta nostetaan esille järjestäjien mukaan kolme näkökulmaa jotka ovat älykäs teollisuus, turvallisuus ja tuottavuus.

Alihankinta-messut on järjestetty Tampereella jo vuodesta 1988 alkaen.

Lisää: Alihankinta2021- ja AlihankintaHEAT-messut (LINKKI) sekä aiempiin Alihankinta-messuihin liittyvät uutisartikkelit (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.