Salolaisyrityksen sininen ledivalo desifioi leikkaussalin

Suomalainen ilmastointiratkaisuja toimittava Halton yhdistää leikkaussalien ratkaisuihinsa salolaisen LedTailorin sinisen valon, joka tuhoaa mikrobeja leikkaussalin pinnoilta. Ratkaisu on täysin turvallinen henkilökunnalle ja potilaille, mutta vähentää  leikkaussalien pinnoilta mikrobien määrän lähes sadalla prosentilla 4-12 tunnissa.

”Desinfioiva sininen valo tuhoaa mikrobit pinnoilta, joihin on vaikea päästä käsiksi perinteisillä puhdistusmenetelmillä. Järjestelmä on säädetty desinfioimaan tila automaattisesti silloin, kun huoneessa ei ole ketään”, kuvailee Kausalassa ja Lahdessa tehtaat ovaavan Halton Healthin myynti- ja markkinointijohtaja Sami Ahonen.

Kuva: Halton

Antibioottiresistenssi (AMR) ja leikkausalueen infektiot (SSI) ovat sairaaloissa yrityksen mukaan merkittävä ongelma ja kasvava uhka, joten kaikki ratkaisut, joilla voidaan vähentää juuri leikkausalueen infektioita ja mikrobien antibioottiresistenssin kehittymistä ovat tarpeen.

Haltonin uusi leikkaussalien Vita OR Space -järjestelmään on integroitu nyt Salossa toimivan Led Tailorin automaattinen desinfiointijärjestelmä, joka lupaa tuhoaa yrityksen toimitusjohtaja Harri Raution mukaan leikkausalien mikrobit, mukaan lukien E.Coli ja Staphylococcus aureus, erittäin tehokkaasti kaikilta pinnoilta.

’’Mikrobien määrä vähenee 99,999 % (5log10) 4–12 tunnissa asennetun järjestelmän koon ja tyypin mukaan”, taustoittaa Led Tailorin Harri Rautio.

Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskuksen (ECDC) mukaan joka päivä 81 089 potilasta kamppailee eurooppalaisessa akuuttisairaanhoitoa tarjoavassa sairaalassa vähintään yhden hoitoon liittyvän infektion kanssa.

”Yhden leikkausalueen infektion, johon liittyy implantti, hoitokustannukset ovat 344 000–420 000 euroa”, kertoo Haltonin teknologiajohtaja Kim Hagström.

Lisää: Led Tailorin sinisen ledivalon teknologiaselostus (LINKKI, pdf).

Kuva: Halton.

Päivitetty