Oras toi energianäytön käsisuihkuun

Digitaalisuus on nykyisin osa kuluttajaelektroniikkaa. Sähköhammasharjat alkavat vilkkumaan, kun hampaita on harjattu kaksi minuuttia. Urheilukellot ja kävelymittarit viestivät, milloin kymmenentuhatta askelta on täynnä. Ja nyt Oras tuo käsisuihkun, jossa on näyttö energiankulutuksesta.

Huhtikuussa Oras toi myyntiin digitaalisen käsisuihkun, jonka käyttäjä saa reaaliaikaista palautetta veden ja energian käytöstään.  Siihen asennetut virtaama- ja lämpötila-anturit laskevat kulutuksen. Ratkaisu saa tuottamaan tarvitsemansa energiansa vedestä.

’’Suihkusta siirtyy tieto bluetoothin avulla sovellukseen. Näin saadaan välittömästi tieto siitä, millaisia veden ja energian kuluttajia itse kukin olemme vertailuryhmään nähden, kertoo Oras Groupin Smart- ja digitaalisen liiketoiminnan tuoteryhmäjohtaja Juhani Lempinen.

Digitaalinen käsisuihku on yrityksen uusin työkalu, jolla käyttäjä voi itse vaikuttaa vedenkulutukseen ja hiilijalanjälkeensä.

’’Oras mahdollistaa säästämisen ja tarjoaa siihen työkalut, mutta jokainen päättää itse, muuttaako kulutustottumuksiaan vai ei. Urheiluranneke on vähän vastaavanlainen työkalu’’, sanoo Oras Groupin teknologiajohtaja Janne Rautavuori.

Lämmin vesi muodostaa jo yli 20 prosenttia suomalaisten kotitalouksien energian kokonaiskulutuksesta.

Oraksen tutkimusta ja tuotekehitystä kiihdytettiin digitaalisuuteen kolme vuotta sitten yritysostolla, kun yritys hankkisveitsiläisen startup-yritys Amphiron, joka oli keskittynyt alan digitaalisiin ratkaisuihin.

Lisää: Uutinen sveitsiläisen Amphiron IoT-toimijan ostosta 2018 (LINKKI).

Kuva: Oras