Suomalainen 6G-tutkimus laajenee Aasiaan

Oulun yliopiston johtama 6G-verkkojen tutkimus laajenee Singaporeen. Tavoitteena on vaikuttaa 6G-teknologiaa koskevaan globaaliin standardointi- ja regulaatiokehitykseen. Kuukausi sitten 6G Flagship-ohjelma kertoi tutkimusyhteistyöstään japanilaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa.

Uuden yhteistyön myötä Oulun yliopiston koordinoima 6G Flagship ja Singapore aloittavat keskinäisen 6G-teknologiaa koskevan tutkimus- ja kehitystyön. Kumppanuus julkaistiin Singaporessa järjestetyssä Asia Tech x-tapahtumassa.

Oulun yliopiston, 6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho (kuvassa) pitää yhteistyötä Singaporen kanssa merkittävänä. Singapore julkisti samalla uuden kansallisen tulevaisuuden tietoliikennetutkimus- ja kehitysohjelman ja sille myönnettävän 70 miljoonan Singaporen dollarin rahoituksen.

Singaporen uusi kansallinen tulevaisuuden tietoliikennetutkimus- ja kehitysohjelma on osa Singaporen digitaalisen talouden investointisuunnitelmia. Yhteistyö 6G Flagshipin kanssa on ohjelman ensimmäinen kansainvälinen kumppanuus. Ohjelman toteuttajana Singaporessa toimii Singapore University of Technology and Design.

”Uusi yhteistyö palvelee samalla koko suomalaista 6G-kehitystä, kun toimimme Singaporen kanssa teemoissa, joissa voimme saavuttaa molemminpuolista etua”, vakuuttaa 6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho.

Taustaa: 6G Flagship on Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston vuosille 2018−2026 rahoittama 6G tutkimus- ja kehitysohjelma. Lisää  6G Flagship-ohjelmasta (LINKKI), aiempia 6G-uutisia (LINKKI) ja Uusiteknologia-lehden 6G Flagship-artikkeli toukokuussa 20219 (LINKKI).

Kuvituskuva: Oulun yliopisto, CWC, 6G-tutkimus