Suomen suurimpaan yli 31 000 aurinkopaneelia

Suomen suurin aurinkovoimala laajenee entisestään Nurmossa, kun Atrian tehtaan yhteyteen asennettaan vielä kesän aikana 9400 uutta aurinkopaneelia kuvan entisten 22 000 paneelin lisäksi. Laajennus tulee käyttöön ensi vuoden puolella.

Laajennuksen jälkeen Nurmon aurinkovoimalalla on käytössä lähes seitsemän hehtaaria alaa, mikä vastaa yli yhdeksää jalkapallokenttää.  Laajennusosan käyttöönoton jälkeen tehtaan vuotuinen aurinkosähkön tuotanto on yli 9 000 MWh.

Uuden laajennuksen toteuttaa Atrian kanssa Solarigo Systems sekä Nurmon Aurinko Oy, joka vastaa myös investoinnista ja laitteistojen ylläpidosta. Laajennusosan kustannusarvio on noin 2,7 miljoonaa euroa, josta hankkeeseen on saatu valtion Business Finlandilta energiatukena 20 prosenttia.

Laajennuksen valmistuttua Atria kattaa vuosikulutuksestaan noin kahdeksan prosenttia aurinkosähköllä. Vajaa kolme vuotta sitten Atrian tehtaan katolle ja yhteyteen rakennettiin ensimmäinen aurinkovoimala, jonka tuotantokapasiteetti oli 5000 Mwh.

’’Atrialle  toteutettu pilottihanke oli ensimmäinen teollisen kokoluokan aurinkosähköhanke Suomessa ja myötävaikutti aurinkosähkön yleistymiseen, sanoo Jukka Muilu Solarigo Systems Oy:sta.

Jukka Muilun mukaan nykyisin uuden kokoluokan paneeleilla voidaan tuotaa lähes kaksinkertaisen tehon yhtä paneelia kohden.

Lisää: Aiempi  Nurmon aurinkovoimalaa koskeva uutinen 19.11.2019 (LINKKI).