Qualcomm hakee kasvua puettavasta elektroniikasta

Piirijätti Qaulcomm vauhdittaa kännyköiden lisäksi uusien älykellojen ja muiden ns. puettavan teknologian liiketoimintaansa. Yritys on esitellyt uutuuksia Snapdragon Wear -alustaansa ja kertoo uudesta alueen kehitysohjelmastaan yli 60 yrityksen kanssa. Suomesta mukana on ainakin tamperelainen Yepzon.

Kännykkäpiirien suuryritys Qualcomm on kasvattanut jo muutaman viime vuoden ajan uutta tukijalkaa älykellojen ja muun puettavan elektroniikan piireistä. Eilen  Qualcomm hahmotteli tiedotustilaisuudessa uusimpia niihin liittyviä suunnitelmiaan ja kehityskulkuja.

’Tuotteemme tuovat niin älykellot kaikkien ikäryhmien ulottuville ja mahdollistavat myös älykkäät seurantajärjestelmät lemmikeille ja tarvikkeille”, kertoi Qualcommin puettavasta elektroniikasta vastaava johtaja Pankaj Kedia. Yritys kertoi toimittaneensa tähän mennessä jo 40 miljoonaa Snapdragon Wear -järjestelmäpiiriä älykelloihin ja muihin puettavan elektroniikan laitteisiin.

Uusien järjestelmäpiirien lisäksi yhtiö kertoi uudesta Wearables Ecosystem -kehittämisohjelmastaan, johon osallistuu yli 60 alan toimijaa, muun muassa Arm, Fossil, Timex, Oppo, ja operaattoreista Verizon ja Vodafone.

Suomalaistoimijoista mukana on Qualcommin piirejä aiemminkin hyödyntänyt paikannusyritys Yepzon sekä kansainvälisistä piirivalmistajista antureiden Bosch ja analogiapiirien Maxim sekä siruyritykset AMS ja Renesas, TI, NXP, STMicroelectronics ja suunnitteluohjelmistoja toimittava Cadence. Sen sijaan Qualcommin Wear 3100 -alustaa Suunto 7-mallissaan käyttäneen Suunnon nimeä listalta ei löytynyt. Uuden kehitysohjelman käynnistävä Wearables Ecosystem -kehittäjätapahtuma järjestetään syksyllä 2021.

Lisää: Qualcomm (LINKKI), Wear-piirialustat (LINKKI), Wearables Ecosystem -ohjelma (LINKKI) ja jäsenet (LINKKI).