Suomalainen Qt käyttöön korealaisautoissa

Korealainen autonvalmistaja Hyundai on valinnut suomalaisen ohjelmistoyhtiö Qt:n uusien Hyundai- ja Kia-malliensa HMI-käyttöliittymätyökaluksi. Yritys on hyödyntänyt aiemmin jo  Qt:n tekniikkaa muutamissa Hyundai-malleissa.

Hyundai kehittää QT:n teknologian avulla ccOS-käyttöjärjestelmäänsä (Connected Car Operating System), jota käytetään yhtiön Hyundai-, Kia- ja Genesis -automerkkien info- ja viihdejärjestelmissä, digitaalisissa mittaristoissa sekä takamatkustajien viihdejärjestelmissä.

Hyundain kehittämä ccOS-käyttöjärjestelmä hallinnoi ja ohjaa verkottuneiden ajoneuvojen infrastruktuurin keskeisiä osa-alueita (In-Vehicle Framework, Infotainment Framework ja Connectivity Framework). Sen avulla varmistetaan, että autot mukautuvat uusiin, turvallisuutta ja mukavuutta parantaviin innovaatioihin.

”Yksi autoteollisuuden todellisista erottautumistekijöistä on se, kuinka hyvin autovalmistajat pystyvät hyödyntämään ohjelmistoja tarjotakseen kuluttajille saumattoman, henkilökohtaisen kokemuksen’’, taustoittaa suomalaisen The Qt Companyn myyntijohtaja Juhapekka Niemi.

Hyundai hyödyntää Qt:n käyttöliittymien suunnittelu- ja kehitystyökalu Qt Design Studiota nopeuttaakseen HMI-kehitysprosessiaan prototyypistä käyttöönottoon. Hyundain lisäksi Qt:n ohjelmistoja käyttää maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljoonaa ohjelmistokehittäjää eri yrityksissä. Helsingissä pörssinoteeratun yhtiön liikevaihto oli  viime vuonna 79,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 366 henkeä.

Kuvituskuva: QT:n demoauton näyttötekniikat CES2019-messuilla.