Valmet Automotive sopi akkujen kierrätyksestä

Energiayhtiö Fortum ja Valmet Automotive ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Fortum hoitaa Valmet Automotiven Salon ja ja vastuullisen Uudenkaupungin akkutehtaiden kaiken tuotannossa käyttämättömän akkumateriaalin kierrätyksen.

Suomalaisyritysten kierrätysyhteistyö tukee myös maamme kiertotalouden ja kestävän kehityksen mukaisen arvoketjun kehittämistä, johon sekä Fortum että Valmet Automotive ovat saaneet tänä vuonna EU:n akkuteollisuuden innovaatioprojekti IPCEI:n kautta rahoitusta.

Fortumin ja Valmet Automotiven yhteistyö kattaa akkutehtaiden tuotannossa käyttämättömien akkumateriaalien käsittelyn ja kierrätyksen ohella Uudenkaupungin autotehtaan kokonaisjätehuollon.

”Näin saamme akkutuotantoprosessin raaka-aineet talteen mahdollisimman vastuullisella tavalla ja voimme ohjata kriittiset metallit takaisin Suomen akkuarvoketjuun, uusien akkujen valmistuksessa hyödynnettäviksi’’, kertoo Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer.

Taustaa ja volyymia antaa Valmet Automotiven tuotantomäärien jatkuva kasvu Salon akkutehtaalla sekä vielä tänä vuonna käynnistyvän uuden akkutehtaan toiminta Uudessakaupungissa.

Suomalaisyritykset kartoittavat samalla myös mahdollisuuksia laajentaa kierrätysyhteistyötä  Valmet Automotiven Saksan toimipaikkoihin. Samalla voidaan tarjota paikallisesti kierrätyspalveluita muillekin sähköautoalan toimijoille.

Kuvituskuva: Valmet Automotiven akkupakettitehdas Salossa.