Salon akkutehtaan laajennus käyttöön loppuvuodesta

Valmet Automotive on saanut jo toisen akkuihin liittyvän valmistussopimuksen Salon vuoden lopulla valmistuvalle akkutehtaan laajennukselle. Uuden sopimuksen myötä akkupakettien tuotanto laajenee 48 voltin akuista korkeajänniteakkuihin.

Akkutehtaan uusi asiakkuus on merkittävä avaus Salon akkutehtaalle, jonka tuotanto on toistaiseksi keskittynyt 48 voltin akkuihin. Asiakasyritystä ei sopimusteknisistä syistä voida julkistaa.

Tavoitteena on tuotannon käynnistäminen jo tämän vuoden aikana.  Salon akkutehdasta on laajennettu nyt 3 500 neliömetrillä. Rakentaminen alkoi loppuvuodesta 2020, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä.

Suurin osa uudistilasta hyödynnetään logistiikan tarpeisiin, mutta samalla on laajennettu myös tehtaan tuotantotilaa.  Uuden akkumallin tuotantolinja sijoittuu osittain tehtaan laajennusosaan. Lisärakentamisessa on huomioitu tehtaan jatkuvasti kasvavan logistiikkaliikenteen tarpeet, samalla se lisää tehtaan tuotantotilaa.

Korkeajänniteakun tuotantolinjalla materiaalitäydennyksistä tulevat huolehtimaan AMR-automaattirobotit perinteisen trukkiliikenteen sijaan.

Uuden laajennuksen myötä  tarve lisätyövoimasta Salon akkutehtaalle jatkuu. Syksyn aikana tarve on yrityksen mukaan noin 250 henkilöä tuotanto-, laatu- ja logistiikka-alan tehtäviin. Lisäksi tuotannon ja henkilöstömäärän kasvaessa tarvitaan työnjohtajia ja eri alojen toimihenkilöitä.. Tehdas työllistää tällä hetkellä noin 500 henkilöä.

Lisää: Aiemmat Valmet Automotivea käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja muut nettilehden akkuaiheiset artikkelit (LINKKI).

Kuvituskuva: Valmet Automotiven akkutehdas Salossa.