Autonvalmistaja Geelyn CEVT-innovaatiohubi Ouluun

Kiinalainen Volvon omistava Zhejiang Geely -konserni perustaa Ouluun Ruotsissa toimivan CEVT-yhtiön ja paikallisen Kaira Clanin kanssa uuden liikenneratkaisujen innovaatio- ja kehityskeskuksen. Yhtiö on valmistellut tuloaan jo vuodesta 2018 alkaen tarjoamalla oululaisten tutkijoiden käyttöön erikoisvarustetun koeauton.

Hiljattain päivitetyn testiauton myötä göteborgissa toimiva China Euro Vehicle Technology AB (CEVT) kertoo olevansa valmis ottamaan seuraavan askeleensa ja aloittaa yhteistyön Kaira Clanin kanssa Oulussa.

Uusi innovaatiokeskus tukee myös Oulu Automotive Cluster -verkosto, jonka asiakkaita ovat Geelyn lisäksi autovalmistajat kuten Audi, Daimler, GM. Yksi osa yhteistyötä on erikoisvarustettu Geelyn koeauto pilotointiin.

’’Meillä on testiauto myös Israelin Tel Avivissa. Kolme erilaista kulttuuria, kaksi maailman johtavaa innovaatiokeskittymää, ja niiden keskellä CEVT edistämässä ja mahdollistamassa matkaa kohti tulevaisuuden liikennemarkkinoita. Todellinen Win-win -tilanne!” iloitsee CEVT:n innovaatiopäällikkö Peter Stavered.

Ouluun tulevan uuden innovaatiokeskuksen julkistustilaisuudessa, vasemmalta oikealle: Leif Axelsson (CEVT), Eija Hämäläinen (BusinessOulu / Oulu Automotive Cluster), Virpi Juusola (Kaira Clan), Tero Blomqvist (Kaira Clan), Harri Paadar (Kaira Clan), Janne Siltari (Kaira Clan), Juha Ala-Mursula (BusinessOulu). Kuva: Kaira Clan.

’’Tämä yhteistyö CEVT:n kanssa hyödyttää jo olemassa olevaa Kaira Clanin innovaatiolaboratorioverkostoa sekä paikallisia ja kansallisia yhteisöjä, yrityksiä ja tulevia startupeja”, toteaa Kaira Clanin toimitusjohtaja Tero Blomqvist.

Oululainen Kaira Clan tarjoaa koulutussisältöä, opastusta ja parhaita käytäntöjä luennoillaan, työpajoillaan ja webinaareillaan. Uusi innovaatiokeskus tarjoaa Oululle tulevaisuudessa vielä lisää mahdollisuuksia.

Autonvalmistajia kiinnostaa erityisesti  elektroniikan ja langattoman viestinnä osaaminen. Monilla oululaisilla yrityksillä ja tutkijoilla on maailmanluokan  osaamista radioteknologiasta, painetusta elektroniikasta, sulautetuista ohjelmistoista, IoT-ratkaisuista ja 6G-tekniikoista.

’’Odotamme innolla uusien kestävän liikkumisen ratkaisujen luomista yhteistyössä CEVT:n kanssa”, sanoo myös Juha Ala-Mursula, Business Oulun johtaja, joka on kaupungin elinkeinotoiminnsta vastaava liikelaitos, joka koordinoi myös  Oulu Automotive -klusterin toimintaa.

Lisää: CEVT (LINKKI), Kaira Clan (LINKKI) ja Business Oulu (LINKKI), Automotive Cluster (LINKKI) ja aiemmat Geelyä ja CEVT:tä käsitellee uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Aloituskuva: Business Oulu sai ensimmäisen koeauton jo 2020 ja sitä on päivitetty koko ajan uusilla tekniikoilla (LINKKI, Uusiteknologia 5.5.2021).