Uudenlaisen 5G-demotila Lappeenrantaan

LUT-yliopiston Lappeenrannan kampukselle otetaan parin viikon sisällä käyttöön 5G Mökki -niminen demotila, jota voidaan käyttää ideoiden testaamiseen ja opetukseen. Lisäksi uudenlaista 5G Mökkiä tullaan esittelemään Dubain maailmannäyttelyn Suomi-osuudessa ensi vuoden helmikuussa.

Lappeenrannassa parin viikon päästä käyttöönotettavassa 5G Mökissä voidaan tutustua esimerkiksi lisätyn ja virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin. Uudenlainen 5G-mökki ideoitiin alkuaan pari vuotta sitten järjestetyssä 5G Hack the Mall -tapahtumassa.

Marraskuun 19. päivä käyttöönotettavassa 5G-tilassa voidaan opetuksen lisäksi tehdä jopa videoita sekä erilaisia 3D-, AR- ja VR-tuotantoja sekä livestriimauksia. Tarjolla olevien tekniikoiden avulla opiskelijat voivat osallistua virtuaalisiin verkostoitumistilaisuuksiin.

LUT:n 5G Mökki varten toteutettuun verkostoon kuuluvat esimerkiksi  Nokia, Ericsson, VTT, Aalto-ja Oulun yliopisto sekä ammattikorkeakoulut HAMK ja XAMK. Verkostoa laajennetaan edelleen Suomeen ja ulkomaille.

Uudenlaisen 5G Mökin yhteyteen tulee myös Parvi-niminen yhteiskäyttötila, jonka tarkoituksena on tukea opiskelijoiden yrittäjyystaitoja ja kannustaa uusia startup-yrittäjiä. Tilan takana on LUT Entrepreneurship Society ry.  LUTille varsinaisen mökin toimittaa Start North -yhdistys (SN).

Lisätietoja ja videoesityksiä: 5G Mökki (LINKKI) ja Parvi-yhteiskäyttötila (LINKKI)

Kuvituskuvat: LUT:n 5G Mökkiesittelystä