Keysight mukaan Proventian akkutestaukseen

Testerivalmistaja Keysight ja Oulussa toimiva Proventia ovat yhdistäneet voimansa sähköautojen akustojen testausratkaisujen kehittämisessä. Tuloksena on modulaarinen konttiin sijoitettu akkujen testauslaboratorio, joka voidaan ottaa käyttöön nopeasti missä tahansa.

Sähköistymisen muutoksessa autonvalmistajien, niiden komponenttitoimittajien sekä testauskeskusten on pystyttävä kehittämään uusia ratkaisuja ja juuri akustojen tuotekehityksessä ja testauksessa aika on rahaa nopeasti kasvavilla markkinoilla.

”Kokemuksemme ja osaamisemme yhdistäminen Keysightin kanssa on mahdollistanut akkutestausratkaisumme tuotteistamisen vakiotuotteeksi’’, kertoo Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen.

Proventian modulaarinen akkutestauslaboratorio on varustettu amerikkalaisyrityksen akkutestauksen mittauslaitteistoilla ja ohjelmistoilla. Lisäksi oululaisyritys saa Keysightistä vetoapua vientimarkkinoilla.

’’Keysightin maailmanlaajuinen myyntiverkosto on vakiotuotteelle erinomainen jakelukanava”, arvioi Lotvonen. Yritykset esittelevät yhteistyön hedelmiä marras-joulukuun vaihteessa Stuttgartissa järjestettävillä The Battery Show Europe 2021-messuilla (LINKKI).

Proventian akkulaboratoriossa hyödynnetään Keysightin Scienlab Battery Test Solutions -akkutestausratkaisun ja SL1700A Series Scienlab Battery Test System – Pack Level – järjestelmää, akkujen ja akkupakettien testaukseen, jolla voidaan testata jopa 1 500 voltin korkeajännitteisiä akustoja.

Mukana on myös Keysightin Scienlab Energy Storage Discover -ohjelmisto, jolla ohjataan sekä valvotaan testijärjestelmiä ja testauksen kohdetta sekä akuston hallintajärjestelmää ja olosuhdekammiota.

Lisäksi Keysightin PathWave Lab Operations for Battery Test -ohjelmisto hallitsemaan koko testisolua ja optimoimaan työnkulkua, datankeruuta ja datankäsittelyä

Proventian testaussoluihin integroidaan myös olosuhdekammio ja sen ohjaus, nestejäähdytysjärjestelmät, ilmanvaihto, valvomo ja testattavan laitteen valmistelutila. Testausmoduulissa on käytössä myöa erilaisia turvajärjestelmiä, kuten kaasu- ja paloilmaisimet, hälytysjärjestelmä ja kulunvalvonta.

Taustaa: Proventia on Proventia Groupin tytäryhtiö, joka kuuluu Head Invest -konserniin ja on JOT Automationin perustaja Veikko Lesosen perheen omistama teknologiakonserni.