Huawei valitsee Slushissa oman startupin – katso voittaja

Huawei järjestää  Slush21-tapahtumassa Helsingissä oman pitcaus-kilpailun, jossa on mukana kaksi suomalaisyritystä, kaksi Ruotsista ja Brianniasta sekä yksi Norjasta ja Ranskasta. Finaalissa olevissa yrityksissä on kehitetty muun muassa ohjelmistoratkaisuja, tietosuojaa, terveystekniikkaa ja liikkuvia energiaratkaisuja. PÄIVITETTY 2.12.2021: Huawei Startup Awardsin voitti Walkbeat Ruotsista.

Kahdeksan startup-yritystä on valittu yli 50 alkuaan hakeneista yrityksistä pitchaamaan Huawein Startup Awards-kisan finaalissa Helsingin Slushissa torstaina 2. joulukuuta klo 14.00 alkaen. Paikkana on Helsingin messukeskus, jossa Slush järjestetään 1.-2.12.2021.

Huawein Slushissa järjestettävän pitcaus-kisan finalisteilla on mahdollisuus tavata myös Huawein johtoa mahdollista yhteistyötä ja tulevaisuuden investointeja silmällä pitäen. Kisan voittajayritys palkitaan myös 30 000 eurolla ja pääsyllä erilliseen sparrausseminaariin. Kaikilla finalisteille tarjotaan mahdollisuus käyttää Huawein pilvialustaa kehitykseen.

Suomalaisia finalistin joukossa on esimerkiksi helsinkiläinen Inscripta, joka on luonut tekoälypohjaisen tuotteen terveydenhuollon saneluun, potilaskirjaustyön ja tietojen tallentamiseen. Toinen suomalainen on espoolainen Tespack, joka esittelee uudenlaisia älykkäitä liikkuvia energiaratkaisuja pelastushenkilöstölle, hallituksille ja extreme-urheilijoille.

Muita pohjoismaisia finalisteja ovat Norjan Tromsasta mukana oleva startup nimeltään Pazzing, joka kehittää uudenlaista AR-pohjaista pelikokemusta sekä tukholmalainen VR-koulutusympäristöä kehittävä Gleechi ja göteborgilainen Walkbeat, joka kehittää kävelytyylin analysointia terveydenhuolloille. Päivitys 2.12.2021: Walkbeat voitti 30 000 euroa ja pääsee keskustelemaan mahdollisista investointinäkymistä Huawein kanssa.

Britanniasta Helsingin messukeskuksen pitcaus-kisaan osallistuu lontoolainen OutThink, jonka tuote on ihmisriskien hallintafoorumi (SaaS), joka helpottaa tietoturvavastaavien työtä keskittymällä tietoturvaloukkauksien keskeisimpään lähteeseen: ihmisten käyttäytymiseen. Lisäksi Cambridgesta on  VividQ, joka kehittää seuraavan sukupolven näyttöihin tietokoneohjelmoituja holografeja. Ranskasta on Wisear, joka aikoo pienentää terveydenhuollon EEG-laitteiden kokoa ja parantamaan niiden ulkonäköä.

Kuvituskuva: Huawei

Korjattu OutThink lontoolaiseksi startup-yritykseksi ja merkitty Walkbeat voittajaksi  2.12.2021.