Lisää kosketusnäyttöjä autoihin – turvallisesti

Nykyautojen perinteiset ohjausnäytöt muuttuvat entistä useammin koko etuosan kattaviksi kosketusohjattaviksi näyttöpinnoiksi. Siihen bisnekseen pyrkii myös piirivalmistaja Microchip uudella Linux-, Android- ja OMX-käyttöjärjestelmää tukevalla MaXTouch-ohjainpiirillään. Tarjolla on myös lisäturvaa tarjoava TrustAnchor100-turvapiiri.

Microchip on esitellyt autoanvalmisyajille uusimman version maXTouch-kosketusnäyttöohjaimestaan. Uusi MXT1296M1T voidaan asettaa tukemaan näyttöjä aina 1:1 muodosta leveään 5:1 muotoon saakka. Mukana on siten tuki myös autonäyttöjen 8:3 kuvasuhteelle. Näyttömuoto voidaan myös konfiguroida uudelleen ilman laiteohjaimen muuttamista.

Piiri tukee myös uusimpia keinoja RF-päästöjen pienentämiseksi ja häiriöiden välttämiseksi autoradion tai RFID-järjestelmien kanssa. MXT1296M1T sisältää myös monia muita turvaominaisuuksia, joilla voidaan varmistaa näytön ja kosketusohjauksen toimivuus. Uusi ohjain tarjoaa kaksi samanaikaisesti toimivaa tiedonsiirtoliitäntää. Tämä tarjoaa nopeat yhteydet LVDS-videolinkin paluukanavaan kosketustiedoille ja yhteyden paikalliseen mikro-ohjaimeen.

Mikro-ohjaimen kautta syntyy myös varmistettu yhteys keskusyksikköön (CAN tai 10BASE-T1S), näyttön ominaisuuksiin ja turvattuun laiteohjelmiston etäpäivitykseen. Etäpäivityksen turvallisuus voidaan varmistaa Microchipin erillisen TrustAnchor100-turvapiirin avulla.

Uusi MXT1296M1T tarjoaa yhteensopivuuden maXTouch-laiteohjelmiston kanssa autojen Linux-, Android- ja QNX-käyttöjärjestelmille. Tuotekehitystä varten maXTouch Studio Integrated Development Environment (IDE)  sekä ATEVK-MXT1296M1T-A arviointi- ja ATMXT1296M1T-I2C kehityskortit.

Linkit: Microchip (LINKKI), tuotetiedot MXT1296M1T (LINKKI), arviointisarja (LINKKI), kehitystyökalut (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).