Elektrobit vahvistaa ohjelmisto-osaamistaan

Elektrobit jatkaa panostuksiaan autojen ohjelmistokehitykseen. Yritys rekrytoi Oulun yksikön lisäksi kymmeniä ohjelmistoalan ammattilaisia nyt myös Rovaniemelle. Yrityksellä on Oulussa nykyisin jo 260 alan osaajaa.

Elektrobit hakee nyt kokeneempia ja uransa alkuvaiheessa olevia ohjelmistokehityksen ammattilaisia sekä omien ohjelmistotuotteidensa kehitykseen sekä asiakasprojekteihin. Uusia henkilöitä tarvitaan useisiin ohjelmistokehityksen tehtäviin kuten ohjelmistosuunnittelijan, -arkkitehdin, testausinsinöörin sekä muihin ketterän ohjelmistokehityksen rooleihin (mm. Product Owner, Scrum Master).

“Osaajamme työskentelevät tiiviisti johtavien autonvalmistajien ja brändien kuten Ford, VW sekä muiden Volkswagen Groupin brändien kanssa”, kertoo Elektrobit Finlandin toimitusjohtaja Veli-Matti Ihme.

Viime aikojen elektroniikkapiirien pulasta huolimatta globaalin autoteollisuuden kasvuksi arvioidaan edelleen vuosittain seitsemän prosenttia vuosina 2020–2030, joka luo Elektrobitin mukaan myös voimakasta kysyntää autoteollisuuden ohjelmistokehitykseen. Oululaisen Elektrobitin ohjelmistoja käytetään jo miljardissa laitteessa yli sadassa miljoonassa ajoneuvossa.  Yhtiö on nykyisin osa kansainvälisen Continentalin tytäryhtiö.

Kuvituskuva: Continental