Puolijohdetekniikan jättiläinen ostaa suomalaistoimijan

Suomalainen ALD-tekniikkaa kehittävä Picosun siirtyy amerikkalaisen puolijohdetekniikoita kehittävän Applied Materials omistukseen. ALD eli atomikerroskasvatus on suomalainen nanometrien mittakaavassa toimiva ohutkalvoteknologia, joka on olennainen osa nykyistä puolijohdeteollisuutta.

Espoossa ja Kirkkonummen Masalassa toimiva Picosun siirtyy Applied Materials omistukseen kokonaan. Pääomistajista Stephen Industries Oy on myynyt osuutensa ja myös muut Picosunin osakkaat luopuvat kauppatiedotteen mukaan osuuksistaan.

Kaupan jälkeen Picosunin toiminnan ilmoitetaan jatkuvan osana Applied Materialsin Suomen ICAPS -ryhmää (IoT, Communications, Automotive, Power and Sensors). Piilaakson Santa Clarassa pääkonttoriaan pitävä Applied Materials, Inc. on liikevaihdon perusteella maailman suurin puolijohdeteollisuuden tuotantokoneiden ja -palveluiden tuottaja.

Espoossa ja Masalassa Kirkkonummella toimiva Picosun on kyennyt viime vuosina näyttämään suuntaa ALD:n käytön laajentamiselle puolijohdealueen lisäksi uusiin kohteisiin. Samalla se on kasvanut nopeasti ja edennyt uusiin asiakasryhmiin.

Picosunin muita omistajia ovat olleet Stephen Industriesin lisäksi muun muassa R.Roth ja Hiidenkivi . Edellisellä rahoituskierroksella mukaan tulivat CapMan Growth -rahasto, First Fellow Partners, ja Tesi. Lisäksi Picosunin omistajiin kuuluu myös ALD:n alkuperäinen keksijä, Millennium -palkittu tohtori Tuomo Suntola.

Lisää: Applied Materialsin tiedote (LINKKI).

Kuva: Picosun