Elisa ostaa lisää verkkojen analytiikkaosaamista

Teleoperaattori Elisa vahvistaa ohjelmistoliiketoimintaansa ostamalla brittiläisen Cardinality Ltd:n, joka on erikoistunut verkko-operaattoreiden pilvipohjaisen tiedonhallintaan. palveluvarmennuksiin ja asiakasanalytiikkaan.  Jo nyt Elisan Polystar toimittaa ratkaisuja 120 teleoperaattorille eri puolilla maailmaa.

Kaupan kautta Elisan Polystarin tuoteportfolio vahvistuu datankeruuominaisuuksilla ja pilvipohjaisilla kyvykkyyksillä, jotka auttavat kansainvälisiä verkko-operaattoreita kasvattamaan sekä liikevaihtoaan että tulostaan. Brittiyrityksellä on palkkalistoillaan 70 asiantuntijaa.

Yrityskauppa on jo allekirjoitettu, mutta se edellyttää vielä viranomaishyväksyntää, jonka odotetaan toteutuvan yrityksen mukaan vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.  Omistus siirtyy tuolloin Elisalle nykyiseltä operatiivisesta johdolta ja Maven Capital Partnersilta.

Elisan Polystar kertoo ottavansa Cardinality kaupalla myös merkittävän askeleen itseohjautuvien verkkojen luomiseksi.  Menestyksellinen toiminta pohjaakin juuri joustavaan tiedonhallinta-alustaan, jonka kautta dataa hyödynnetään tekoälypohjaisessa analytiikassa ja täydennetään automaatio-ohjelmistolla.

’’Kasvava datan määrä, 5G, pilvipohjaiset verkot ja IoT tuovat verkko-operaattoreille sekä uusia haasteita että mahdollisuuksia. Haasteena on, kuinka tätä kaikkea dataa voi hyödyntää tulovirtojen kasvattamiseksi uusien use-case-käyttötapausten avulla’’, sanoo Elisalle siirtyvän brittiläisen Cardinality Ltd:n toimitusjohtaja Steve Preston.

Kuvituskuva: Cardinality Ltd:n video (LINKKI).