Cadmatic osti italialaista ohjelmisto-osaamista

3D-pohjaisten suunnittelu- ja tiedonhallintaratkaisujen kehittäjä Cadmatic on ostanut italialaisen Computer Line Associates (CLA) -yrityksen osakekannan ja tuotevalikoiman. CLA on jo neljäs yritys- ja teknologiakauppa, jonka Cadmatic on viime vuosina tehnyt.

Computer Lines Associates (CLA) kehittää SaaS (Software as Service) -pohjaisia ohjelmistoja teollisuuden investointiprojektien materiaalien ja tiedon hallintaan. Yritys on perustettu vuonna 2001, ja se työllistää 22 henkilöä. Yrityksen toimipiste sijaitsee Piacenzassa, 70 kilometriä Milanosta etelään.

CLA:n ohjelmistoja käytetään muun muassa teollisuuden investointiprojekteissa tarvittavien putkistomateriaalien ja teknisen projektidatan hallintaan sekä suunnittelu- että rakentamisvaiheessa.

CLA:n tuotteet täydentävät Cadmaticin CAD-suunnitteluohjelmistoja ja tiedonhallintaratkaisuja, ja ne integroidaan osaksi Cadmaticin tuotetarjoomaa. ’’Tuotteiden ja asiakaskunnan lisäksi saamme materiaalien ja rakennusvaiheen hallintaan liittyvää tietoa ja osaamista, jota CLA:lle on vuosien varrella kertynyt’’, sanoo Cadmaticin toimitusjohtaja Jukka Rantala.