AMD:ltä tehokkaampi prosessori sulautettuihin

AMD on julkaissut entistä tehokkaamman Ryzen Embedded V3000 -sarjan sulautetut prosessorit esimerkiksi tallennus- tai verkkolaitteisiin. Piiriä on aatavilla neljän, kuuden ja kahdeksan ytimen kokoonpanoina.

AMD:n uusissa Ryzen Embedded V3000 -prosessoreissa on  moninaiset lämpösuunnitteluteho (TDP) -profiilit, jotka ulottuvat 10 watista aina 54 watin tehonkulutukseen. Uuden piiriperheen avulla luvataan jopa 124 prosenttia parempi suorituskyky aiempiin versioihin verrattuna ja tuplasti parempi muistin siirtonopeus, prosessoriytimiä sekä parannetut I/O-yhteyden tallennus- ja verkkosovelluksiin.

AMD Ryzen Embedded V3000-prosessorit ovat tarkoitettu erityisesti suorituskykyä ja kompaktia kokoa vaativiin tallennus- ja verkkojärjestelmiin. Liitäntöinä ovat muun muassa SATA 3.0, NVMe, USB 4.0, USB 3.2 ja USB 2.0. Uusissa piireissä on myös sisään rakennettuina tietoturvaominaisuudet, kuten AMD Memory Guard ja AMD Platform Secure Boot. Laajempi tuki on Ubuntu Linxille ja ajuritukikin Yacto Linuxille.

Tarjolla on jo ensimmäiset versiot, jotka toimitetaan FP7r2-tason BGA-koteloissa, kooltaan 25 x 35 mm ja 0.65 millimetrin nastavälillä. Sulautettujen piirien tapaan AMD lupaa toimittaa V3000-sarjan piirejä seuraavien kymmenen vuoden ajan julkistuksesta, Siksi ne ovat tavallisia PC-prosessoreja paremmin pitkän elinkaaren tuotteille sulautetuissa ratkaisuissa.

Lisää: AMD (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI1 ja LINKKI2 pdf).