Akuista lisää voimaa aktiiviliiveihin

Työkonevalmistaja Festool lupaa tehdä pään yläpuolella tehtävistä töistä kevyitä uudenlaisen akkukäyttöinen ExoActive-exoskeleton-aktiiviliivien avulla. Uutuuden avulla voidaan säätää työntekijälle lisätuki muutamassa sekunnissa juuri sinne, missä sitä tarvitaan. Näin työnteko vaikeissakin asennoissa on kevyempää kuin aiemmin.

Saksalainen työkalumerkki Festool tuo markkinoille uudenlaisen aktiivisen ExoActive-exoskeletonin, joka saa virtansa 18 voltin akusta. ExoActive antaa Festoolsin mukaan käyttäjilleen lisäpotkua, kun heidän käsivartensa väsyvät ottaen kuormituksen pois niskasta.

ExoActive antaa molemmille kainalolle jopa 50 newtonin lisätehoa. Tämä vastaa kuorman vähentämistä noin viisi kilogrammalla. Esimerkiksi pitkävartinen hiomakone painaa 4,7 kiloa, mutta ei tunnu juurikaan tuettuna käsissä.

Uusi akku-exoskeletonin käyttäjä voi käyttäjä säätää tukiasetuksensa saadakseen käsillä olevaan tehtävään tarvittavan tuen tason.  Se antaa käyttäjille sen tehokkuuden, jota he tarvitsevat tehdäkseen kevyesti rasittavia pään yläpuolella tehtäviä töitä.

Tuote on säädettävissä eri vartalokokojen mukaan, jotta sen ergonomia toimii valmistajan mukaan kaikille vartalotyypeille. ExoActive vähentää Festoolsin mukaan käyttäjien etuosan olkapäälihasten kuormitusta jopa 30 prosenttia.

Uusi ExoActive saa virtansa Festoolsin 18 voltin akusta, jota käytetään yrityksen muissakin työkaluissa. Lisäksi yrityksen Festool Work App -sovellusta (ilmaiseksi ladattavissa App Storesta tai Google Play Storesta) voidaan käyttää tuotteen optimaaliseen käyttämiseen.

Lisäksi kaikki ExoActiven kangas- ja hihnaosat ovat irrotettavia ja pestäviä, joten eri ihmiset voivat käyttää sitä. Kaikille käyttäjille voidaan varustaa myös omat valjaat, mikä tekee vaihtamisesta entistä helpompaa ja nopeampaa.

Festoolin uusi ExoActive odotetaan olevan markkinoilla Suomessa jälleenmyyjäverkoston kautta vuoden 2023 aikana. ExoActive toimitetaan kaikkine lisävarusteineen vankassa pakkauksessa, joka tuotteen suojaamisen lisäksi toimii myös sen säilyttämistä varten.

Lisää: Festool (LINKKI) ja ExoActive (LINKKI)