Näyttävästi suunniteltuja tehotyöasemia

Lenovo on esitellyt kolme Intelin ja Nvidian uusimpiin moniydinsuorittimiin perustuvaa tehotyöasemaa. Niistä tehokkain on ThinkStation PX,  joka tukee selvästi useampia ytimiä ja laajennettavuutta kuin Lenovon aiemmat työasemasukupolvet. Ulkomuoto on syntynyt autovalmistaja Aston Martinin suunnittelijoiden kanssa.

Lenovon uusi työasemamallisto on tarkoitettu teknisen suunnittelun, tekoälyn ja virtuaalitodellisuussovellusten kehittäjille. Näyttävän rungon 3D-säleikkö on saanut suoraan vaikutteita urheiluautovalmistaja Aston Martinin ikonisesta DBS Grand Tourer -mallin jäähdyttyminen säleiköstä.

Lenovon uusi ThinkStation-sarja.

Uutuuksissa on uudenlaiset ilmanohjaimet ja suuremmat tuuletusaukot sekä kiinalaisyrityksen patentoima kolmikanavainen jäähdytysjärjestelmä. Lisäksi kaikissa kolmessa uudessa työasemamallissa on edestä käsin avattavat asemat, jotka ovat helposti huollettavissa ja päivitettävissä.

Lenovo ThinkStation PX.

Uutuuksista tehokkain on ThinkStation PX:ssä. Siinä on  Intelin  Xeon Scalable -suorittimet, jotka tarjoavat 120 suorittimen ydintä ja joiden keskimääräinen suorituskyky on kasvanut yli 50 prosenttia aiempiin malleihin verrattuna.

PX:ssä  on tuki myös neljälle kaksoiskorttipaikkaiselle Nvidian RTX 6000 Ada Generation -näytönohjaimelle ja neljän teratavun DRAM5-muisti ja PCIe Gen 5 -korttituki. Mallistossa on 1850 watin verkkovirtalähde.

Toinen uutuus on Lenovon ThinkStation P7, jonka Intel Xeon tukee jopa 56 suoritinydintä. Uutuuden 4U-koteloon sopii jopa kolme kahden korttipaikan Nvidian RTX 6000 Ada Generation -näytönohjainta.  Sen pikkuveli P5 on tarjolla Intelin 24 ytimen Xeon W-suorittimella. Siihen sopii kaksi Nvidian RTX A6000 -näytönohjainta. Muistina on DDR5-muisti ja väylinä PCIe Gen 5. Kaikki kolme uutuutta on luvattu myyntiin toukokuussa 2023.

Lisää: Lenovo Thinkstation PX, P7 ja P5 (LINKKI)

Päivitetty