Tiukemmat PSA2-tietoturvasuojaukset IoT-piirelle

Nordic Semiconductor on saanut uusille IoT-piireilleen nRF9160:lle ja nRF5340 PSA2-tason tietoturvan. Sertifiointien avulla laitekehittäjät saavat varmuuden tulevien tuotteidensa turvallisuudesta.

Ensimmäisenä Nordic Semiconductorin PSA2-tuen sai Cellular IoT SiP nRF9160, joka sisältää System-in-Package (SiP)-moduulissa LTE-M/NB-IoT-modeemin ja GNSS-perusteisen satelliittipaikannuksen. Suoritinosana on ARM:n Cortex-M33 ja ensimmäisenä lajissaan myös netti- ja sovellustason TrustZone- ja Arm CryptoCell-310 -suojaukset.

’’Vaikka turvakustannukset eivät ole halpoja, toimettomuuden kustannukset ovat paljon suuremmat ja kasvavat päivä päivältä’’, sanoo Nordic Semiconductorin  kehityspäällikkö Tiago Monte. Toinen PSA2-tason sertifioinnin saanut piiri on Nordic Semin nRF5340 SOC, jossa on kaksi ARM:n Cortex-M33 -ydintä sekä CryptoCell-312, Arm TrustZone -suojaus ja Secure Key Storage-osuus.

Kummankin piirin PSA Certified Level 2 tarjoaa laboratorioarvioinnin siitä, että toimittajan PSA Root of Trust (PSA-RoT) voi suojata skaalautuvia etäohjelmistohyökkäyksiä vastaan.

Lisää: Nordic Semiconductor (LINKKI), tuotetiedot nRF9160 (LINKKI) ja nRF5340A (LINKKI) sekä tietoa PSA2-sertifioinnista (LINKKI).