Kempowerille tutkimusyksikkö Vaasaan – lisää väkeä

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja tarjoava Kempower on avannut Vaasassa uuden yksikön, joka keskittyy tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Vaasan toimipiste on uusin askel suurteholatausratkaisujen ja raskaiden ajoneuvojen sähköistämisen kehityksessä. Yritys hakee samalla laajalti uutta ammattiväkeä eri puolilta Suomea.

Lahtelainen Kempower valitsi Vaasan uuden tuotekehityslaboratorion paikaksi, sillä kaupungilla on jo vanhastaan vahva maine energiateollisuuden osaamismaine.

Uuden Vaasan yksikön ensimmäiset työntekijät ovat jo aloittaneet ja lisää työpaikkoja avautuu pian. Uudessa yksikössä on tarjolla laboratorio- ja testitiloja, jotka mahdollistavat tutkimuksen ja myös muidenkin osaajien työskentelyn Kempowerilla.

Kasvavaa tuotantoa tukemaan Kempower tarvitsee osaajia laajasti eri toimintoihin. Ja käytössä on kaikki uudet työntekemisen muodot.   ”Toimihenkilömme työskentelevät hybridimallilla, eli tekevät töitä sekä etänä, että toimistolla eri puolilla Suomea, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kesällä yritys kertoi rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen uudelle tehtaalle. ’’Uskomme sähkörekkojen nousevan tärkeimmäksi pikalatauksen käyttökohteeksi vuoteen 2030 mennessä’’, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Ristimäki. Hän odottaa myös hyötyajoneuvojen pikalatausmarkkinoiden kasvavan noin 9,1 miljardiin euroon Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä.

Lisää: Aiemmat uutisjutut Kempowerista (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Kempower, Lahti