Akkureppu tuo lisää voimaa työntekoon

Pientyökaluja valmistava Festools on tuonut valikoimiinsa akkukäyttöisen eksoskeletonin, jolla työntekijän lihasvoimaa voidaan kasvattaa aktiivisesti liikkuvalla lisämekaniikalla. Uudenlaisen ratkaisun avulla työntekemisen fyysinen rasitus helpottuu ja tehostuu vaikeissakin työasennoissa. Uutuus hyödyntää Festoolsin 18 voltin vakioakkuja.

Festoolsin uusi ExoActive on valmistajan ensimmäinen aktiivinen akkukäyttöinen eksoskeleto-tukilaitteisto, jonka toiminta ja voima voidaan säätää  tehtävien vaatimusten mukaisesti  ohjauspainikkeilla tai langattomasti Bluetoothin kautta yrityksen Festools Works -kännykkäsovelluksella. Kännykkäohjelma on tarjolla sovelluskaupoista Anroid- ja Applen iOS-laitteille. Myös kiinnityshihnat voidaan säätää omalle vartalolle sopivaksi.

Uutuus tukee kumpaakin kyynärvartta jopa 50 Newtonin lisävoimalla, joka keventää käsien kuormitusta noin viiden kilon verran. ExoActivessa on kolme ennalta määritettyä työskentelyaluetta: lantiosta ylöspäin, rinnasta ylöspäin tai pään yläpuolella.

ExoActiven paino ilman muita tarvikkeita on seitsemän kiloa ja tarvikelaatikon kanssa 13,3 kiloa.  Uutuus saa käyttövoimansa 18 voltin 4 Ah:n akuista, joka on yhteensopiva yrityksen muiden 18 voltin järjestelmien kanssa. Akulle  ilmoitetaan 1,5 – 5 tuntia.

ExoActive-eksokeleton toimitetaan lisätarvikkeineen laatikossa, joka suojaa tuotetta ja toimii samalla myös säilytystasona. ExoActiven kaikki tekstiili- ja hihnaosat ovat irrotettavia ja pestäviä, jonka lisäksi niitä voi hankkia lisääkin, jos laitteistoa käyttävät ristiin useammatkin henkilöt.

Lisää: Festools (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI).