Epec hankki lisää koneiden softa- ja järjestelmäosaamista

Metsäkonevalmistaja Ponssen omistama elektroniikkayritys Epec on hankkinut omistukseen hollantilaisen teknologiayhtiö Bram Engineers B.V:n. Kaupalla varmistuu yritysten pitkäaikainen yhteistyö, jossa ne ovat toimittaneet tuotteitaan ja palveluitaan työkonevalmistajille.

Epecille yritysosto mahdollistaa tulevaisuudessa  entisestään laajemmat ohjelmisto- ja järjestelmäsuunnittelun tarjonnan työkoneiden sähköistymiseen, autonomisiin järjestelmiin sekä ohjausjärjestelmiin.

Kuva: Ponsse/Epec

Yritysosto on osa seinäjokelaisyrityksen kasvustrategiaa, jota yritys on hakenut toimitusjohtajan Jyri Kylä-Kailan mukaan  aktiivisesti Eurooppaan.

”’Bram Engineersin hankinta on meille tärkeä strateginen kehitysaskel. Asiakkaat eivät hae ainoastaan korkean teknologian tuotteita vaan myös palveluita, joiden avulla he pysyvät työkoneiden kehityksessä”, Kylä-Kaila kertoo yhtiön tiedotteessa.

Yrityskauppa on Epecille jo toinen laajentuminen tänä vuonna. Viimeksi yhtiö avasi vuoden alussa toimiston Milwaukeen Yhdysvaltoihin.

Yhtiöllä on Suomen lisäksi myyntiin ja asiakastukeen keskittyvä toimisto Kiinan Shanghaissa.  Muualla yhtiö toimii jälleenmyyjäverkostonsa kautta. Epecin pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Seinäjoella ja muut Suomen toimipisteet Tampereella, Turussa, Kuopiossa. Yhtiö on ollut vuodesta 2004 lähtien osa metsäkoneita valmistavaa Ponsse-konsernia.

Kuvituskuva: Epec/Ponsse

Päivitetty