Nokia solmii uusia kumppanuuksia

Nokia solmii uusia kumppanuuksia koulutuslaitosten kanssa pitääkseen paremmin yhteyttä alan osaajiin. Viimeisimpänä Nokian Solutions Networks solmi sopimuksen Oulun koulutuskunta OSAO:n kanssa ja hieman aiemmin yritys kertoi tiivistävänsä it-alueen koulutusyhteistyötä  Jyväskylän yliopiston kanssa.

Uusin yhteistyösopimus koskee Nokia Solutions and Networksin Oulun tehdasta, joka keskittyy tukiasematuotteiden protovalmistukseen ja ylös ajoon.  Uuden sopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin eilen Nokia Solutions Networksin tiloissa Oulussa.

Allekirjoittajina olivat Koulutuskuntayhtymä OSAOsta kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi ja Nokia Solutions Networks Oy:ltä Nokia Oulun tehtaanjohtaja Mikko Nissi sekä Nokia Oulun yksikönjohtaja Jarkko Pyykkönen.

Yhteistyöllä haetaan lisäarvoa molemmille sopijapuolille. ’’Kumppanuussopimus Nokian kanssa on osoitus siitä, että OSAOon luotetaan yhteistyökumppanina ja koulutuksenjärjestäjänä’’, sanoo OAO:n kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi.

Myös Jyväskylän yliopisto kertoi syventävänsä yhteistyötä Nokian ja teleoperaattori Elisan kanssa. Yhteistyö tarjoaa diplomi-insinööriopiskelijoillemme mahdollisuuden yhdistää opintoihinsa palkattua harjoittelua Nokialla ja Elisalla TKI-hankkeissa.

”Suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen merkitys on Nokialle erittäin tärkeää ja haluamme varmistaa, että Suomesta löytyy maailmanluokan osaamista ja innovointia myös tulevaisuudessa”, sanoo Nokian ohjelmajohtaja Jarkko Pellikka.

Tavoitteena on kattaa koko ketjun, alkaen ensimmäisen vuoden opiskelijoista ja yltäen vaativaan TKI-toimintaan.  Ja jo vanhastaan Nokia tekee kiiteää yhteistyötä useiden muidenkin korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Lisäksi yrityss on mukana erilaisissa Business Finlandin ja Suomen akatemian tukemissa tutkimusohjelmissa ja -hankkeissa.

Kuva: Oulussa uusimman koulutusyhteistyösopimuksen allekirjoittivat Nokian Home of Radion tiloissa OSAOn kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi (vasemmalla) ja Nokia Oulun tukiasematehtaan johtaja Mikko Nissi (keskellä) sekä Nokian Oulun yksikönjohtaja Jarkko Pyykkönen (oikealla).