Jyväskylän sähkömessut tuovat sähköautot ja lataamisen yhteen

Sähköautot kiinnostavat kuluttajien lisäksi myös alan ammattilaisia. Siksi Jyväskylän messut tuovat keskiviikosta perjantaihin 7-9.2 jatkuvilla messuillaan esille uusien sähköautojen lisäksi niiden  latausratkaisuja. Muutenkin alue on esillä laajalti tapahtuman seminaariannissa. Ja lisää on tulossa, sillä ensi vuonna Helsingin messukeskuksessa  järjestetään sähköautojen eCarExpo25-messut. 

Sähkö Valo Tele AV järjestetään 7.-9.2.2024 Jyväskylässä ja mukana on yli 250 yritystä tuotteineen ja palveluineen.. Tulevan tapahtuman yksi teemoista on liikenteen sähköistyminen. Näyttelyalueen C2-halliin on rakenteilla myös oma sähköautoalue, joka esittelee uusinta sähköautotekniikkaa ja -teknologiaa sekä nykyistä ja tulevaa latausinfraa. Esimerkiksi Eaton esittelee uutta versiota Green Motion DC22-pikalatausasemaan, jota on viritetty erityisesti tietoturvaominaisuuksien osalta. Uutta pikalaturia on saatavana sekä CCS- että CHAdeMO-pistokkeilla ja sitä voi käyttää joko sisä- tai ulkotiloissa.

Messuilla yhdeksän automaahantuojan yhteisalueella on esillä myös viimeisimmät sähköautouutuudet. Niitä ovat esimerkiksi Kia EV9, BMW i5, BYD Seal U, Volvo EX 30, Mercedes Benz EQE SUV, VW ID.7, Huyndai Kona Electric sekä Porche Taycan. Lisäksi messuille tulee sähköinsinööriliiton valitsema vuoden 2024 kiinalainen sähköauto MG4.

Sähkömessujen ohjelmassa kuullaan lukuisia asiantuntijapuheenvuoroja alan ajankohtaisimmista teemoista. Esimerkiksi liikenteen sähköistymiseen näkemystä tuovat Timo Kenttälä, Vesa Linja-aho sekä Tero Kallio. Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja valmistavan Kempowerin Suomen myyntipäällikkönä toimivan Timo Kenttälän puheenvuoro kuullaan messujen avauspäivänä otsikolla ”Liikenteen sähköistyminen maalla, merellä ja ilmassa – Miten lataustarpeet katetaan nyt ja tulevaisuudessa?”.

Torstaina 8.2.  jatkaa tietokirjailija ja sähköturvallisuusasiantuntija Vesa Linja-aho keynote-puheenvuorollaan ”Entä jos se palaa parkkihallissa – liikenteen sähköistymisen vaikutukset turvallisuuteen”. Messujen päätöspäivänä perjantaina 9.2. tapahtumassa kuullaan autojen merkkimaahantuojia ja Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallion puheenvuoro.

Sähköalan messuille on tulossa kilpailua. Jyväskylän Sähkön lisäksi Suomen messut on kertonut järjestävänsä  Helsingissä’ Sähkö-Electricity26-messut (LINKKI, uutinen) huhtikuussa 2026. Ja jo ennen sitä Helsingissä on ensi vuoden huhtikuussa sähköautojen eCareExpo-näyttely 25.-27.4.2025 (LINKKI, uutinen).

Tapahtuman Oslon messut on jo 9.–11.2.2o24  ja Tukholmassa 2.–4.2.2024. eCarExpo järjestettiin viime lokakuussa myös Kööpenhaminassa, johon tutustui  järjestäjien mukaan kolmen päivän aikana 21 000 kävijää. Automerkkejä oli mukana 25. Tukholmassa tullaan esittelemään uusien sähköautojen ohella mahdollista tutustua myös sähköpolkupyöriin, mopoihin ja moottoripyöriin – ja jopa sähköveneiden valmistajiin. Suomessa sähköllä toimivia perämoottoreita on esillä helmikuun Helsingin Vene24-messuilla.

PÄIVITYS 10.2.2024: Sähkö Valo Tele Av 24 -messut kokosi  Jyväskylään 13 084 kävijää.  Seuraavan kerran messut järjestetään 4.-6.2.2026. Lisäksi Suomen messut järjestää  Sähkö-Electricity-messut 15.–17.4.2026 Helsingissä.

Lisää: Listaus messut- ja kongressit 2024-2026 (LINKKI) sekä aiemmat uutisjutut alueesta  (LINKKI).

Kuvituskuva: Kempower

Päivitetty 10.2.2024