Atomeja monessa koossa

Congatec julkisti Nürnbergin Embedded World -messuilla uusia Intelin Atom-ohjainpiirillä toteutettuja korttituotteitaan. Niitä on tarjolla COM Express- ja Qseven-moduuleista Mini-ITX-emolevyyn asti.

Congatecin uutuuskorteissa käytetään Intelin 64-bittistä Atom x5-E8000 prosessoreita. Neliytiminen Intel-suoritin tarjoaa x86-vaihtoehdon kilpaileville ARM-suoritinytimiin perustuville korttituotteille. Myös pitkäaikainen markkinatuki tuo plussaa.

”Samalla, kehittäjät voivat pysyä tutussa x86-ekosysteemissä, toteaa Congatecin tuotepäällikkö Martin Danzer. Tällä on hänen mukaansa tärkeä rooli, esimerkiksi esineiden internetin sovelluksissa.

Uudet kortit tukevat Windowsin versioita seiskasta kymppiin sekä sulatetuissa Windows 7- ja 8-versioita sekä yleisempiä Linux-jakeluita.

Korteilla on Atom-suorittimia alkaen yhden gigahertsin x5-E8000 prosessorista kahden gigahertsin Conga-QA4 Qseven-, Conga-MA4 COM Express Mini- ja Conga-TCA4 COM Express Compact- ja moduuleihin sekä Mini-ITX korttina teollisuussovellusten Conga-IA4 Thin.

Korteille sopii kahdeksan gigatavua DDR3L RAM 1600 MT/s -muistia. Niissä on integroitu Intel HD Graphics Gen 8 -näytönohjain, joka tukee DirectX 11.2-, OpenGL 4.2- ja OpenCL 1.2-muotoja enintään kolmelle näytölle.

DisplayPortin tai HDMI:n kautta näytön erottelu voi olla 3840 x 2160 pikseliä sekä myös LVDS:n tai eDP:n avulla. Piiritason kiihdytyksellä voidaan toistaa 4k-videoita.

Korteilla on kaksi SATA 3.0-väylää ja laajennusväylä PCI Express 2.0:lle sekä liitännät USB2/3 :lle, SDIO:lle ja – GigaEthernetille. Äänisignaaleja varten on Intel HD Audio ja kameraa varten MIPI HD -kameraliitäntä (vain Qseven).

Lisää (LINKKI) ja korttien jakelijat (LINKKI)