Langattomia IoT-yhteyksiä useilla protokollilla

Esineiden internetin  yhteydet voidaan toteuttaa useilla erilaisilla tiedonsiirtoprotokollilla. Silicon Lab esitteli perjantaina päättyneillä Nürnbergin Embedded World -messuilla uusimmat langattomat Gecko-piirinsä, joista on useita erilaisia versioita.

Silicon Labsin messuilla esittelemät langattomat Gecko SoC -piirit sisältävät ARM Cortex-M4 -suoritinytimen, energiapihin logiikan, piiritason salauksen ja 2,4 GHz:n radio-osan. ARM Cortex-M4 prosessori sisältää liukuvan pilkun ja DSP-ominaisuudet. Muistia voi olla jopa 256 kilotavua flashia ja 32 kilotavua RAM-muistia.

Piiristä on tarjolla Thread- ja ZigBee-protokollapinot solmuverkoille ja intuitiivinen radiorajapintaohjelmisto omille protokollille ja Bluetooth Smart point-to-point yhteyksille.

Siliconlabs

”Gecko-mallisto antaa helpon ratkaisun monen protokollan esineiden internetin liitettävyydelle ja yksinkertaistaa myös langattomien suunnittelua”, totesi Nürnergissä Silicon Labsin markkinoinnin vastaava Daniel Cooley (kuvassa).

Silicon Labsin Simplicity Studio -työkalut helpottavat langattomien IoT-ratkaisujen kehittämistä, kokoonpanoa, virheenkorjausta ja sähkönkulutuksen optimointia.

Gecko-sarjaan kuuluu kolme SoC-piiriä, jotka on optimoitu IoT-sovelluksiin ja eroavat vain siirtoprokollan osalta. Niistä Blue Geckossa on Bluetooth Smart -liitettävyys.

Mighty Gecko kattaa puolestaan ZigBee- ja Thread-liitettävyydet solmuverkoille. Flex Gecko -perhe on tarkoitettu asiakkaan omien protokollien hyödyntämiseen.

Gecko-sovellukset voi tehdä asiakkaan omilla kehitystyökaluilla. Näin voivat voi aloittaa tutulla protokollalla ja tuoda myöhemmin halutessaan käyttöön muitakin protokollia ja säilyttää silti tuotekehityksen tulokset.

Gecko-piireissä on useita energiatiloja,kuten nopea herätys/unitoiminto ja Peripheral Reflex System (PRS -toiminto), joka mahdollistaa suoritinytimen pysäyttämistä huolimatta oheislaitteiden itsenäisen toiminna. Piiri kuluttaa aktiivitilassa 63 microampeeria megahertsiä kohti.

LISÄÄ: Silicon Labsin tuotesivu (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI).