Sormiele navigoinnin avuksi

Perinteinen kosketusnäyttö ei ole kaikissa sovelluksissa yhtä kätevä kuin kännykkää käytettäessä. Siruvalmistaja Microchip esitteli Nürnbergin Embedded World -tapahtumassa kapasitiivisen 2D-tekniikan lisäksi nyt myös 3D-eleohjauksen.

Amerikkalainen Microsoft tarjoaa tuotekehittäjille 3D-elenäytön tekniikan lisäksi yritys sesitteli piirit kapasitiiviselle 2D-kosketusnäytölle (PCAP). Yritys esitteli Embedded World 2016 -messuilla myös uuden tuotekehityspaketin ohjaustekniikoiden käyttöön.

Microchipin 2D/3D Touch and Gesture Development Kit -paketti antaa suunnittelijoille pääsyn Microchipin patentoituun 2D- ja 3D GestIC anturiteknologiaan. Piireinä on PCAP-ohjain MTCH6303:n ja 3D-eleohjauksen MGC3130.

Sähkökenttään perustuvan Microchipin tekniikan mahdollistaa käden ja sormen eleiden seurannan näytön pinnalta sekä enintään 20 senttimetrin etäisyydeltä (kuvassa).

Microchipin GestIC-tekniikka hyödyntää Hidden Markov Models -malleja, joilla sormieleet voidaan yli 95 prosenttisesti tunnistaa.

3D-eleohjauksen MTCH6303 tarjoaa multi-touch -koordinaatit viiden sormen skannaukselle nopeudella 100 hertsiä. Lisäksi siihen on integroitu usean sormen pintaeleiden tuki, joka voidaan integroida erilaisiin käyttöjärjestelmiin ja sulautettuihin ratkaisuihin.

Ohjauspaketin avulla suunnittelijat voivat nopeutta 2D-monisormikosketuksen tai 3D-eletunnistuksen tuonti. Parametrointi, diagnostiikka ja valinnaiset asetukset tehdään vapaasti ladattavan graafisen Aurea 2.0 -käyttöliittymän avulla. Kehityspaketissa on koepiirin lisäksi läpinäkyvä kahdeksan tuuman kosketusanturi.

LISÄÄ: Microchipin tuotesivulta (LINKKI) ja jakelijoilta (LINKKI)