Fononinen suodatin mullistaa

Yhdysvaltalaisen Sandia National Laboratoriesin tutkijat ovat kehittänyt suodatintekniikan, jossa yhdistyvät valo- ja ääniaallot samaan rakenteeseen. Sen odotetaan havaitsevan paremmin tutkan ja viestinnän taajuuksia.Sandiaradiosuodin

Uudenlaiset, erittäin ohuet suodatinrakenteet ovat vielä laboratoriovaiheessa ja ne hyödyntävät suhteellisen uutta fotoni/fononi -kytkeytymisen käsitettä.

”Olemme kehittäneet tehokasta signaalisuodatustekniikkaa, joka voi mullistaa nykyään pelkästään tavanomaiseen elektroniikkaan perustuvia signaalinkäsittelyn järjestelmiä”, toteaa Sandia National Laboratoriesin Patrick Chu.

Lisää uudenlaisista radiotaajuussuotimista Nanobitteja.fi -sivustolta (LINKKI) tai Sandia National Laboratoriesin artikkelista (LINKKI).

Kuvat: Sandia National Laboratories / Randy Montoya