Superkondensaattori sopii energiavarastoksi

Akkupaketin näköinen Eatonin XLR-moduuli tarjoaa uudenlaisen energiavaraston sähköajoneuvoihin ja raskaan sarjan  työkoneisiin. Energiayksikkö koostuu 18 yksittäisestä XL60 superkondensaattorien kennosta.

Eatonin XLR Module sopii käytettäväksi sähköautojen lisäksi hybridiautoissa tai julkisen liikenteen, materiaalinkäsittelyn ja raskaan sarjan työkoneissa. Se soveltuu myös hajautetun sähkönjakelujärjestelmiin tai merenkulun energiaratkaisuihin.

Eatonin 48 voltin, 166 faradin ja 5 milliohmin kondensaattoripaketti voi pienentää käyttökohteiden perusakun kokoa ja painoa tai korvata akut jopa kokonaan hieman kuormitusprofiilista riippuen.  Se soveltuu suurien tehojen lataus- ja purkujaksoille sekä huipputehopiikkien tasauksien sovelluksiin. Niissä se voi parantaa sähkön laatua jännitepiikkejä ja -alenemia vastaan.

Kondensaattoriyksikkö on kokonaan huoltovapaa, helppo asentaa ja se sisältää kennojännitteen hallinnan piirit sekä ylijännitehälytyksen. Se on IP65 suojattu ja täyttää ROHS-säädökset. Yksikkö on suunniteltu toimivan jopa 20 vuotta tai yli miljoonasta lataus- ja purkukertaa, joten se on selvästi perinteisempiä sähköajoneuvon akkuja kestävämpi.

LISÄÄ: Eaton (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI)

Päivitetty 9.13

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639