Microsoft investoi Eurooppaan

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ja lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith kertoivat maanantaina uusia tietoja yhtiön sijoituksista pilvipalveluihin Euroopassa. Microsoft on jo yli kaksinkertaistanut pilvikapasiteettinsa Euroopassa ja sijoittanut palvelinkeskuksiin ja ratkaisuihin Euroopan alueella yli kolme miljardia dollaria.

Kiistat Euroopan unionin kanssa ovat pehmittäneet Microsoftia hakemaan ratkaisuja, jolla palvelut ja toiminnot olisivat entistä eurooppalaisempia. Siitä on uusin esimerkki, että yritys aikoo toimittaa Microsoft Cloud -palveluita myös Ranskan datakeskuksista käsin vuodesta 2017 alkaen.

Uudet sijoitukset pilvipalveluihin auttavat asiakkaita siirtämään liiketoimintansa pilveen huomioiden samalla eurooppalaiseen tiedon suvereniteettiin, tietoturvaan ja vaatimustenmukaisuuteen liittyvät tarpeet sekä saamaan tiedon siitä missä oma data sijaitsee. Osana sitoumustaan tehdä pilvestä luotetumpi, vastuullisempi ja kattavampi Microsoft on myös julkaissut A Cloud For Global Good -teoksen.

Uudet pilvipalveluiden investointitiedot kerrottiin maanantaina Dublinissa, josta Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ja lakijohtaja Brad Smith aloittivat nelipäiväisen vierailunsa Euroopassa. Matkan aikana he tapaavat eurooppalaisten yritysten sekä valtioiden johtoa.

Ranskan pilvipalvelukeskuksen lisäksi Microsoftilla on pilvipalvelinkeskuksia Euroopassa Hollannissa, Irlannissa, Itävallassa ja Suomessa.

LISÄÄ:  Microsoftin A Cloud for Global Good -teos (LINKKI)

Kuva: Microsoft

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639