Merilevästä hiilinanokuituja akkuihin

Kiinalaisen Qingdaon yliopiston johdolla kansainvälinen tutkijajoukko on tuottanut merilevästä huokoisia hiilinanokuituja. Ne tarjoavat korkeaa kapasitanssia, jota voitaisiin soveltaa sinkki-ilma-akuissa ja superkondensaattoreissa.

Seuraavan sukupolven litium-ioni-akkuihin ja muihin energiaratkaisuihin tarvitaan parempia ja edullisempia materiaaleja. Lisäksi sellainen olisi voitava tuottaa kestävästi, toteaa tutkimusta vetänyt Dongjiang Yang.

Sitouttaen metalli-ioneja levästä tehtyjen nanokuitujen munakotelomaiseen rakenteeseen saatiin aikaan vakaa materiaali ja hallittava synteesi.

Testaus osoitti, että materiaalilla oli suuri palautuva kapasiteetti 625 mAhg-1 kun perinteisellä grafiittianodilla se on 372 mAhg-1. Tämä voisi auttaa kaksinkertaistamaan kapasiteetin jos katodimateriaali on yhtä laadukas.

Kuidut toimivat myös lähes yhtä hyvin kuin polttokennojen kaupalliset platinakatalyytit ja paremmalla pitkäaikaisella vakaudella. Ne osoittivat myös korkeaa kapasitanssia, mitä voitaisiin soveltaa sinkki-ilma-akuissa ja superkondensaattoreissa.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI) ja tutkijoiden tiedote  (LINKKI).

Kuva: American Chemical Society