Ihminen tarvitsee nanokoon antenneja

Yhdysvaltalaisen Norteastern Unversityn tutkijat professori Nian Sunin johdolla ovat kehitelleet uutta lähestymistapaa antennien suunnitteluun. Tuloksen antavat mahdollisuuden rakentaa antenneja, jotka ovat jopa tuhat kertaa pienempiä kuin tällä hetkellä käytettävissä olevat antennit.

Sähkömagneettisilla aalloilla on suhteellisen pitkä aallonpituus ja antennien on oltava tietyn kokoinen toimiakseen tehokkaasti sähkömagneettisen säteilyn parissa.

Niiden sijaan Norteastern Unversityn tutkijat toteuttivat antennit akustiselle resonanssille. Käytännössä ne ovat nanomekaanisia magnetosähköisiä (ME) antenneja, joiden perustana on ripustettu ferromagneettinen/pietsosähköinen heterokalvo.

Odotukset ovat suuret uudelle antennirakenteelle. ”Millimetrin tai jopa mikrometrin kooltaan oleva antenni tekisi biolääketieteellisen implantoinnin helpommaksi ja kudosvauriota olisi paljon vähemmän”, toetaa Nian Sun.

Pienillä antenneilla on mahdollisuuksia esineiden Internetin laitteille ja erityisesti biolääketieteessä.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI), ylopiston uutinen (LINKKI) ja tutkijoiden tiedeartikkeli Nature Communication -lehdessä (LINKKI)

Kuva: Norteastern Unversity

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!