Suomalaisyritys pääsi A-mallin ohjaamoon

Nokian aikanaan omistama Qt-kertoi olevansa mukana Mercedes-Benzin uusissa A-luokan malleissa. Autojen informaatio- ja viihdejärjestelmä (IVI) perustuu Qt:n MBUX-käyttöliittymään. Qt kertoi toimittavansa vastaavia ratkaisuja myös muille autonvalmistajille.

Autoihin asennetaan yhä enemmän näyttöjä, joilla on oleellinen rooli koko auton käyttökokemuksen luomisessa.  Autoilijoilla on nykyään korkeat odotukset ei pelkästään ajoneuvonsa suorituskyvyltä vaan myös digitaaliselta käyttäjäkokemukselta. Se muodostuu auton infotainment-järjestelmien, mobiilien ja pilvipohjaisten palvelujen yhdistelmästä.

Uusinta tekniikka edustavat autojen näytöt ja käyttöliittymät ovat yksi tärkeimmistä autovalmistajien tavoista erottua kilpailussa. Ratkaisujen avulla valmistajat voivat erilaistaa autojaan entistä helpoimmin ja luoda räätälöityjä käyttöliittymiä

Suomalaistaustaisen ohjelmistoyritys QT:n bisneksen  laajentumisen taustalla ovat kaikki suurimmat autonvalmistajat, jotka ovat alkaneet käyttää yhä edistyneempiä ohjelmistoympäristöjä uusissa automalleissaan.

Entistä tärkeää on myös ohjelmistojen skaalautuvuus uusiin malleihin ja versioihin. Yhtenäisen ohjelmistoalustan ansiosta autonvalmistajat voivat pitää ohjelmistot turvallisina ja ajan tasalla.

’’Toiminnallinen turvallisuus ja 3D, jotka ovat uusimpia tuoteinnovaatioitamme, mahdollistavat sen, että koko digitaalinen ohjaamo voidaan luoda samalla teknologialla”, kertoo Qt:n liiketoimintajohtaja Juhapekka Niemi.

Qt:n integroitu kehitysympäristö takaa yrityksen mukaan sen, että  käyttöliittymäsuunnittelu voidaan tehdä jatkossakin yhdessä alihankkijoiden ja suorien toimittajien kanssa yhdessä ympäristössä. Näin  autojen kaikki näytöt voidaan toteuttaa yhtenäisillä työkaluilla.

Kuva: Mercedes-Benz, uuden A-mallin ohjaamo ja MBUX-käyttöliittymä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!