VTT mukaan tekoälyn tutkimuskeskukseen

VTT tuo oman osaamisensa mukaan Aalto-yliopistoon ja Helsingin yliopiston tekoälyn tutkimuskeskus FCAI:n. Samalla vauhditetaan suomalaisen teollisuuden uudistumista ja kilpailukykyä tekoälypohjaisten innovaatioiden avulla.

Teollisuuden kasvusta suurin osa syntyy kyvystä hyödyntää uutta teknologiaa. Tekoäly toimii tässä teollisuuden vipuvoimana, joten siihen halutaan panostaa tutkimuksesta soveltamiseen. Siihen ei vaikuta edes viime viikkojen Tekes-IBM-uutisointi terveysalan tekoälypanostuksien hiipumisesta.

”Teollisuuden tuottavuuden kasvun merkittävin yksittäinen tekijä on tekoälyn ja yleisesti ICT:n hyödyntäminen”, sanoo liiketoiminta-alueen johtaja Tua Huomo VTT:ltä.

Tekoälyn tutkimuskeskus kokoaa kotimaiset yliopistot ja tutkimuslaitokset, teollisuuden toimijat ja julkisen sektorin kansalliseksi osaamiskeskittymäksi. Se on myös kansainvälisesti laajasti verkottunut.

”FCAI:n vaikuttavuus syntyy tutkimuksesta, kasvuyritysten verkostosta, tekoälyyn liittyvästä jatkokoulutuksesta, yritysten uusista innovatiivista tuotteista ja palveluista ja fiksuihin kokeiluihin kannustavasta julkishallinnosta”, sanoo akatemiaprofessori ja FCAI:n johtaja Samuel Kaski.

Uusia yrityksiä ja tutkimusorganisaatioita liittyy jatkuvasti FCAI-yhteisöön ja sen puitteissa toteutettaviin hankkeisiin.

Lisää: FCAI (LINKKI)

Kuva: TEM:n ja VTT:n tekoälyraportit (LINKKI)