Uuden suorituskyvyn flash-asema

Samsungin lupaa viedä ulkoiset tallennusratkaisut uudelle suorituskyvylle pian julkistettavalla SSD X5 -asemallaan. Uutuus perustuu nopeisiin NVME-flash-muisteihin ja Thunderbolt 3 -liitäntään. Tarjolla on asemia puolesta terasta kahteen ja niissä on erikoisrakenteinen jäähdytys ja kestorakenne.

Samsungin uusi X5-siirtolevy on kompaktissa ja kestävässä paketissa. Metallikuorisessa levyssä on iskunkestävä sisärunko ja iskunkestävä ulkokehys. Ne varmistavat valmistajan mukaan, että muistiyksikkö kestää vahinkopudotuksia jopa kahdesta metristä.

Samsungin Dynamic Thermal Guard -tekniikka ja jäähdytyselementti suojaavat X5:tä ylikuumenemiselta.

Tietosuoja on levyssä ratkaistu rautapohjaisella 256-bittisellä AES salausmenetelmällä. Levyyn voi asettaa valinnaisen salasanasuojauksen ja siinä on helposti määritettävät tietoturva-asetukset.

Uutuuden NVMe- ja Thunderbolt 3 -tekniikat tarjoavat Samsungin mukaan 40 Gbps -kaistaleveyden, mikä on nelinkertainen USB 3.1:n kaistaan verrattuna. 40 Gbps:n Thunderbolt 3 – liitäntää käytetään Applen Maceissä ja joissakin PC-koneissa.

X5:n maksimiliukunopeus voi olla valmistajan testien mukaan 2800 megatavua sekunnissa, joka on 5.2-kertainen tavanomaiseen SATA-väylään perustuvaan ulkoiseen SSD-asemaan verrattuna ja 25,5 kertainen perinteiseen kiintolevyyn verrattuna.

Aivan halpaa ei uusin teknologia ole, sillä puolen teran levyn hinta on 419 euroa, yhden teran-malli 729 euroa ja kahden teran malli 1449 euroa.

Lisää: Samsung (LINKKI) ja Samsung X5-tuotetieto (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/