Suomi aikoo kaksinkertaistaa digiterveyden viennin

Digitalisaatio murtaa vanhoja toimintatapoja suomalaisessa terveydenhoidossa, mutta tuo myös kasvavia  vientimahdollisuuksia. Siihen iskee myös Business Finland Smart Life Finland -ohjelmalla, jolla  halutaan nopeuttaa kasvun lisäksi alan pilotointia ja kasvumoottoreiden syntymistä.

”Tilaisuus tähän on nyt otollinen. Terveyden ja hyvinvoinnin toimikentässä on käynnissä merkittävä muutos, jossa digitaaliset ratkaisut mahdollistavat paikasta ja ajasta riippumattomat palvelut”, sanoo johtaja Minna Hendolin Business Finlandista.

Business Finlandin nelivuotisen Smart Life Finland -ohjelman tavoitteena on kaksinkertaistaa suomalaisen terveys ja hyvinvointialan pk-yritysten vienti, uudistaa alan liiketoimintaa ja luoda Suomeen vähintään neljä uutta miljardiluokan liiketoimintaekosysteemiä eli kasvumoottoria.

”Ohjelman yhdeksi tehtäväksi asetettiinkin suomalaisten pilotointi- ja kokeiluympäristöjen kehittäminen siten, että yritykset saavat tarvitsemiaan referenssejä’’, sanoo Business Finlandin terveysalueen Advisory Boardin jäsen sekä Healthtech Finlandin hallituksen puheenjohtaja Veli Mäkelä Planmeca Oy:stä.

Uuden ohjelman tarkoitus on edistää terveys- ja hyvinvointikentän digitaalista murrosta ja auttaa yrityksiä, tutkimusorganisaatioita ja julkisia toimijoita luomaan uudenlaisia terveyden ja hyvinvoinnin palveluja ihmisten arkeen. Myös hoivaa tarvitaan lisää väestön vanhetessa lisää.

Smart Life Finland -ohjelma tarjoaa kohdennettuja vienninedistämispalveluja sekä rahoitusta tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan yhteensä 80–100 miljoonan euron arvosta. Lisäksi Business Finlandilla on käynnissä Yksilöllistetty terveys -ohjelma, jonka tavoitteena on luoda uutta kansainvälistä liiketoimintaa ja innovaatioita yksilöllistetyn terveyden alustoille sekä houkutella ulkomaisia sijoituksia Suomeen.

Kuvituskuva: Business Finland

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!